Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Kuhinje v visokem sijaju

Kuhinje v visokem sijaju

Bleščeče in prefinjene

Ko izbirate kuhinjo, je treba misliti na mnogo stvari. Iz kakšnih materialov bo narejena, kako velike bodo omarice, kakšne barve in sloga bo, nenazadnje pa tudi na zaključni sloj omaric. Bodo mat, delno sijoče ali morda visoko sijajne? Tokrat vam predstavljamo prav slednje. Kaj pomeni visoki sijaj v kuhinji, kakšne so njegove prednosti in slabosti ter tudi kakšno vzdrževanje potrebuje. 

Kuhinje v visokem sijaju se najbolj podajo v moderne domove. Zanje so praviloma značilne enovite ličnice omaric, ki odbijajo svetlobo, kar je tudi eden od ključnih razlogov, zakaj so tovrstne kuhinje, sploh bele, tako priljubljene.

 
Od kod lesket? Običajno so sijoče kuhinjske omarice prevlečene z akrilnim zaključkom, ki daje gladko teksturo in videz ogledala. Na voljo je v najrazličnejših barvah.

PREDNOSTI

Zaradi odbijanja svetlobe od omaric se prostor zdi večji in bolj odprt, kot je v resnici. Zato so kuhinje visokega sijaja nadvse primerne za majhne domove. Odboj svetlobe pa je tudi bonus pri temnejših barvah kuhinj, saj vam ni treba skrbeti, da bi temen odtenek posrkal iz prostora vso svetlobo.

Še ena od prednosti visoko sijajnih kuhinjskih omaric pa je ta, da jih je res enostavno čistiti, kar je posebej dobrodošla informacija za tiste z majhnimi otroci. Enostavno uporabite krpo iz mikrotkanine, čistilo za steklo ali samo malo vode in omarice obrišete, da dobite brezhibno podobno površino. Seveda pa s tem tudi sofisticiran, dramatičen, sodoben videz.

      

     

SLABOSTI

Kot vsaka stvar imajo tudi visoko sijajne kuhinje nekatere pomanjkljivosti. Na primer tole: prstni odtisi, umazanija in praske so veliko bolj vidni na bleščeči površini kot na mat ali pol-sijoči (sploh če se odločite za temnejše barve). A ker je čiščenje enostavno, morda to za vas sploh ne bo igralo nobene vloge.
Druga slabost pa je, da so običajno tovrstne kuhinje nekoliko dražje od mat različic.

      

NASVETI

In še ta koristna informacija: odboj svetlobe od sijočih omaric je veliko večji na visečih elementih kot na pod-pultnih, saj so bolj na višini oči. Če si želite sijoče kuhinje, ne da bi vas pri tem preveč motil pogled na prstne odtise in morebitne madeže, ki jih dnevno na omaricah puščajo otroci, si morda za viseče elemente izberite visoki sijaj, za pod-pultne pa mat ali pol-sijoči zaključek.

Enako velja, če si želite kuhinje temnejše barve ali vsaj kombinacijo temnejših in svetlejših omaric. V tem primeru temnejše načrtujte zgoraj, kjer niso toliko na dosegu umazanih prstov (zlasti otroških), in spodnje v svetlejši barvi, na kateri umazanija ni tako opazna.

Vsekakor pa velja, da je visoko sijajna kuhinja moderna in elegantna, po zaslugi trpežnih, sodobnih materialov boste v njej lahko z veseljem kuhali leta in leta.

      

Besedilo: Mateja Bevk
Foto: Pinterest, Saloni pohištva Prevc

MODERNE KUHINJE ALPLES *  SVETLE KUHINJE DANKUCHEN *  IZBRANE STEKLENE STENSKE OBLOGE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.