Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Visoko odporne kuhinje iz ultrapasa

Visoko odporne kuhinje iz ultrapasa

Kakšna je dobra kuhinja? Na to vprašanje je težko odgovoriti, saj je danes večina materialov, ki jih pohištvena industrija uporablja za izdelavo kuhinj, visoko kakovostnih. Naj bo to les, steklo ali kakšen od umetni materialov, kot sta mediapan ali ultrapas. V precep bomo tokrat vzeli prav slednjega, predstavili njegove prednosti in morebitne slabosti ter ugotovili, da so kuhinje iz ultrapasa enostavno zakon!

Material, ki pozitivno preseneča.

KAJ JE ULTRAPAS?

Ultrapas se zlasti uporablja za obogatitev iverice, iz katere se izdeluje kuhinje,  delovne kuhinjske površine in drugo pohištvo. Sestavljen je iz milimetrsko tankih slojev celuloze in papirja, ki so prepojeni z melaminom in na vročino odporno fenolno smolo ter stisnjeni v kompozit. Zgornja plast takšne umetne plošče se zaključi z dekorativno oblogo, ki pa je na voljo v neskončno barvah in imitacijah.

PREDNOSTI

Prednosti ultrapasa so številne:

  • Je visoko odporen na udarce in obrabo, dobro prenaša vročino.
  • Nudi širok barvni spekter.  Izbirate lahko med barvnimi ultrapasi, utrapasi v imitaciji lesa ali kamna, na voljo so tudi ultrapasi s tanko plastjo različnih kovin.
  • V primerjavi z drugimi materiali za kuhinje je ultrapas tudi cenovno zelo ugoden ter kot tak odlična alternativa lesu, steklu, kovinam.
  • Je enostaven za vzdrževanje, nevtralnega vonja ter neobčutljiv na kisline. Prav tako z leti ne dobi patine.

     

     

KAJ PA SLABOSTI?

Tako kot vsak material za izdelavo pohištva ima tudi ultrapas svoje slabosti. Na srečo pa jih ni veliko in za mnoge tudi ne bodo odločilen podatek, da se ne bi vseeno odločili za kuhinjo iz ultrapasa.

Ena redkih slabosti je ta, da je kuhinja iz ultrapasa problematična za obnovo in se to tudi ne izplača. Kuhinjo iz masivnega lesa lahko pobrusimo, prebarvamo in uporabljamo dalje, medtem ko takšne iz ultrapasa ne moremo. Ljubitelje naravnega pa bo morda zmotilo tudi to, da ultrapas ni naraven, ampak umeten material, vendar zato lažji za vzdrževanje, se ne kruši in ne poka ter je bolj vodooporen.

Kogar drobne pomanjkljivosti ne motijo in jih prepričajo prednosti, potem je kuhinja iz ultrapasa zagotovo prava izbira. Poda se zlasti v moderne domove ter k ambientom najrazličnejših karakterjev.

Besedilo: Ambienti
Foto: Pinterest, Saloni pohištva Prevc

KUHINJA Z APARATI, PA ŠE ODPORNA NA OBRABO

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.