0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Izbrani Minini Cukri: Medeni kolač

Kuhinje

Medeni kolač, ki diši kot v babičini kuhinji
Izbrani Minini Cukri: Medeni kolač

ČOKOLADNI MEDENI KOLAČ

SESTAVINE ZA BISKVIT
3 jajca
1 zavitek vanilijevega sladkorja
80 g moke
1 zavitek pecilnega praška
130 g mletih mandljev
250 g jedilne čokolade
2 zvrhani čajni žlički grenkega kakava
130 g masla
120 g medu
50 g mandljevih lističev
maslo za namastitev pekača 

SESTAVINE ZA OBLIV IN POSIP
2 obilni jedilni žlici medu
30 g mandljevih lističev

Sestavine so primerne za pekač premera 26 cm. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto umešamo z vanilijevim sladkorjem. Jedilno čokolado, maslo, kakav in med stopimo nad vodno kopeljo ter zmes umešamo med rumenjakovo kremo. Nato postopoma primešamo še moko, presejano s pecilnim praškom in mlete mandlje. Ko dobimo homogeno zmes, počasi in postopoma primešamo še sneg iz beljakov.
Pekač namastimo in ga po dnu posujemo s 50g mandljevih lističev, čeznje pa nato previdno ulijemo biskvitno maso.
Pečemo pri 150°C, 45-50 minut. Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga vzamemo iz pekača, obrnemo naokrog in zgornji del (prej dno), premažemo z medom in posujemo z mandljevimi lističi.

DOBER TEK!

Avtorica recepta: Mina Lavtižar
Foto: Neža Reisner


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo