Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Izbrani Minini Cukri: Medeni kolač

Izbrani Minini Cukri: Medeni kolač

ČOKOLADNI MEDENI KOLAČ

SESTAVINE ZA BISKVIT
3 jajca
1 zavitek vanilijevega sladkorja
80 g moke
1 zavitek pecilnega praška
130 g mletih mandljev
250 g jedilne čokolade
2 zvrhani čajni žlički grenkega kakava
130 g masla
120 g medu
50 g mandljevih lističev
maslo za namastitev pekača 

SESTAVINE ZA OBLIV IN POSIP
2 obilni jedilni žlici medu
30 g mandljevih lističev

Sestavine so primerne za pekač premera 26 cm. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto umešamo z vanilijevim sladkorjem. Jedilno čokolado, maslo, kakav in med stopimo nad vodno kopeljo ter zmes umešamo med rumenjakovo kremo. Nato postopoma primešamo še moko, presejano s pecilnim praškom in mlete mandlje. Ko dobimo homogeno zmes, počasi in postopoma primešamo še sneg iz beljakov.
Pekač namastimo in ga po dnu posujemo s 50g mandljevih lističev, čeznje pa nato previdno ulijemo biskvitno maso.
Pečemo pri 150°C, 45-50 minut. Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga vzamemo iz pekača, obrnemo naokrog in zgornji del (prej dno), premažemo z medom in posujemo z mandljevimi lističi.

DOBER TEK!

Avtorica recepta: Mina Lavtižar
Foto: Neža Reisner

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.