Izbrani Minini Cukri: Medeni kolač
ČOKOLADNI MEDENI KOLAČ
SESTAVINE ZA BISKVIT
3 jajca
1 zavitek vanilijevega sladkorja
80 g moke
1 zavitek pecilnega praška
130 g mletih mandljev
250 g jedilne čokolade
2 zvrhani čajni žlički grenkega kakava
130 g masla
120 g medu
50 g mandljevih lističev
maslo za namastitev pekača
SESTAVINE ZA OBLIV IN POSIP
2 obilni jedilni žlici medu
30 g mandljevih lističev
Sestavine so primerne za pekač premera 26 cm. Rumenjake ločimo od beljakov in beljake stepemo v trd sneg. Rumenjake penasto umešamo z vanilijevim sladkorjem. Jedilno čokolado, maslo, kakav in med stopimo nad vodno kopeljo ter zmes umešamo med rumenjakovo kremo. Nato postopoma primešamo še moko, presejano s pecilnim praškom in mlete mandlje. Ko dobimo homogeno zmes, počasi in postopoma primešamo še sneg iz beljakov.
Pekač namastimo in ga po dnu posujemo s 50g mandljevih lističev, čeznje pa nato previdno ulijemo biskvitno maso.
Pečemo pri 150°C, 45-50 minut. Ko je biskvit pečen in ohlajen, ga vzamemo iz pekača, obrnemo naokrog in zgornji del (prej dno), premažemo z medom in posujemo z mandljevimi lističi.
DOBER TEK!
Avtorica recepta: Mina Lavtižar
Foto: Neža Reisner
Nazaj na seznam