Izbrani Minini Cukri: Najboljši tiramisu
NAJBOLJŠI TIRAMISU
SESTAVINE
500 ml sladke smetane
1 jedilna žlica kisle smetane
2 rumenjaka
3 jedilna žlica sladkorja
približno 400 g bebe piškotov
2 jedilni žlici ruma
500 ml kave
2 jedilni žlici grenkega kakava
Sestavine so primerne za visok pekač dimenzij 30x18 cm. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Sladko smetano stepemo in ji nežno primešamo kislo smetano in jajčno kremo. Skuhamo kavo in ko se ohladi, ji dodamo rum.
Dno posode, v kateri bomo delali tiramisu, premažemo s kremo, na približno pol centimetra debelo. Nato v kavo pomakamo piškote in z njimi obložimo kremasto dno. To naredimo tako, da vsak piškot v kavo pomočimo le do polovice in ga nato z drugo, suho polovico, položimo na kremo. Ko je celotno dno obloženo, plast piškotov premažemo s kremo, da ta piškote pokrije. Nato postopek zlaganja piškotov in mazanja kreme ponovimo še enkrat, pri čemer porabimo vso preostalo kremo. Tiramisu bogato potresemo s kakavom in ga za najmanj 8 ur postavimo v hladilnik.
DOBER TEK!
Mina Lavtižar pravi: "Če smo zmerni, tudi z žličko sladkorja ne bo nič narobe."
Avtorica recepta: Mina Lavtižar
Foto: Neža Reisner
Nazaj na seznam