Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Izbrani Minini Cukri: Najboljši tiramisu

Izbrani Minini Cukri: Najboljši tiramisu

NAJBOLJŠI TIRAMISU 

SESTAVINE
500 ml sladke smetane
1 jedilna žlica kisle smetane
2 rumenjaka
3 jedilna žlica sladkorja
približno 400 g bebe piškotov
2 jedilni žlici ruma
500 ml kave
2 jedilni žlici grenkega kakava

Sestavine so primerne za visok pekač dimenzij 30x18 cm. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem. Sladko smetano stepemo in ji nežno primešamo kislo smetano in jajčno kremo. Skuhamo kavo in ko se ohladi, ji dodamo rum.
Dno posode, v kateri bomo delali tiramisu, premažemo s kremo, na približno pol centimetra debelo. Nato v kavo pomakamo piškote in z njimi obložimo kremasto dno. To naredimo tako, da vsak piškot v kavo pomočimo le do polovice in ga nato z drugo, suho polovico, položimo na kremo. Ko je celotno dno obloženo, plast piškotov premažemo s kremo, da ta piškote pokrije. Nato postopek zlaganja piškotov in mazanja kreme ponovimo še enkrat, pri čemer porabimo vso preostalo kremo. Tiramisu bogato potresemo s kakavom in ga za najmanj 8 ur postavimo v hladilnik.

DOBER TEK!

Mina Lavtižar pravi: "Če smo zmerni, tudi z žličko sladkorja ne bo nič narobe."

Avtorica recepta: Mina Lavtižar
Foto: Neža Reisner

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.