0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Kuhinjske shranjevalne površine: prednosti predalov in predalnikov

Kuhinje

Ko kupujete novo kuhinjo, ne pozabite na »veeelliiiko« predalov. Zakaj? Ker imajo številne prednosti pred omaricami!
Kuhinjske shranjevalne površine: prednosti predalov in predalnikov

Tipična slovenska kuhinja starejšega datuma ima vrsto zgornjih visečih omaric in spodaj pod delovno površino še eno linijo globljih. Le redko je prisoten kakšen predal, z izjemo tistega za pribor. In to je zelo zgrešeno zasnovana in nepraktična kuhinja. Zato če jo nameravate menjati in kupiti novo moderno kuhinjo, ne pozabite na »veeelliiiko« predalov. Zakaj? Ker imajo številne prednosti pred omaricami!

Dostop

Standardna globina podpultnih omaric je 60 cm, kar pomeni, da v njej hitro nastanejo mrtvi in nedostopni koti (predvsem zadaj). Ko želite nekaj vzeti iz omenjene težko dostopne cone, morate po navadi vse ostalo zložiti ven. Zelo nepraktično! Na srečo predali to težavo rešijo mimogrede, v njih so tudi predmeti, zloženi čisto zadaj, enostavno dostopni – predal samo malo bolj potegnete ven (sodobni predali omogočajo popolno odpiranje) in celotna vsebina je na dosegu roke.


Organizacija
Prostor znotraj omarice je kot ena velika škatla, v kateri se vsebina hitro založi, porazgubi, skratka nastane ena velika zmešnjava. Predale je veliko lažje organizirati z pregradami in manjšimi predelnimi elementi (denimo vložki za pribor), zaradi česar je vsebina veliko lepše urejena in bolj pregledna.

                                   

Učinkovitost
Predale je možno bolje izkoristiti. To pomeni, da vanje lahko shranite več stvari kot v omare. Predstavljate si samo najpogostejšo omarico z eno polico, medtem ko na isto višino lahko umestite vsaj 3 predale (to pomeni več shranjevalnih površin, saj je višina bolje izrabljena).

Ergonomski vidik
Predli so bolj ergonomski od omaric. Te zahtevajo sklanjanje, nemalokrat je treba po kakšno stvar dobesedno zlesti v omaro, pri čemer trpijo tako hrbtenica, kolena, kot križ. Odpreti predal je veliko enostavneje in lažje, predvsem pa bolj prijazno našemu telesu.

                                                             

Dizajn
Nenazadnje je pomemben tudi dizajn. Notranji oblikovalci menijo, da so kuhinje s predali in predalniki videti bolj drzne in elegantne. Če vseeno ni po vašem okusu in so vam všeč ličnice kuhinjskih elementov z vratci, pa je možna tudi izvedba notranjih predalov za vratci. Se pravi, da odprete vratca, noti pa vas čakajo predali. Vanje lahko pospravite vse od živil, krožnikov, kozarcev, jedilnega pribora do loncev in ponev.

Tekst: Ambienti , fotografije: Saloni pohištva Prevc


3D IZRIS KUHINJE



Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo