Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Hrvaška ulica 8
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Nepogrešljiv pomočnik - pomivalni stroj

Nepogrešljiv pomočnik - pomivalni stroj

Kako kar najbolje izkoristiti pomivalni stroj?

V tem posebnem času, ko smo več doma, več kuhamo, zaradi tega pa tudi pomivalni stroj dela s polno paro. Pa poglejmo, kako je lahko pranje posode bolj učinkovito.

Posodo v stroj naložite pravilno

Če voda ne pride do posode, se posoda ne bo očistila. Zagotovite dovolj prostora okrog vsakega lonca, krožnika in kozarca. V pomivalni stroj naložite posodo tako, da se umazani del posode vedno postavi navzdol (lonci) ali proti sredini (krožniki).

Kozarci se morajo naložiti med zobnike. Jedilni pribor zahteva posebno skrb. Vilice postavite tako, da so zobje postavljeni navzgor, nože z rezilom navzdol, žlice naj se ne dotikajo druga druge.

Ostanki hrane

Pomivalni stroj čisti, vendar ostanki hrane onemogočijo učinkovito delo stroju. Ostanke hrane je potrebno odstraniti prej, preden posodo zložimo vanj. Splakovanje posode pod vodo pred pomivanjem v stroju je koristno le, če posode ne operemo takoj, ampak čez nekaj ur. Sicer splakovanje nima posebnega pomena, le več dela imamo in več vode porabimo.

Pravilen program pomivanja

Sodobni pomivalni stroji imajo veliko nastavitev. Različne temperature in različni postopki čiščenja so za različne namene. Tudi nastavitev temperature ima svoj pomen. Čisto drugače je, če imamo v stroju samo kozarce ali pa posodo po obilnem nedeljskem kosilu.

Česa ne smemo dati v pomivalni stroj?

Se vam je že zgodilo, da ste dali po pomoti v pomivalca keramičen lonček z ročno poslikavo, ki pa je po pranju izginila? Niste edini in to ni edini kos posode, ki vanj ne sodi. V pomivalnem stroju se izogibamo lesenih desk in pribora, saj zelo rad razpoka, precej pa se skrajša njegova življenjska doba. Tudi kozarci, sklede in vaze iz kristala so občutljivi predmeti in neprimerni za tak način pranja. Vrhunski noži izgubljajo svojo ostrino, če jih ne peremo na roke.  Pred pomivanjem posode odstranimo vse etike s kozarčkov in steklenic, saj lahko poškodujejo pomivalni stroj.

Stroj čisti, mi čistimo stroj

Stroj občasno in po navodilih proizvajalca čistimo s posebnim čistilom. Ne pozabimo na čiščenje robov vrat, tesnil na vratih in notranji rob spodaj pod vrati. Najbolj priporočljiva temperatura za pomivanje posode je 60 stopinj in če pretežno peremo na taki temperaturi, bo potrebnega manj čiščenja tega nepogrešljivega pomočnika v kuhinji.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.