0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Nepogrešljiv pomočnik - pomivalni stroj

Kuhinje

Kako kar najbolje izkoristiti pomivalni stroj? Ko smo več doma, več kuhamo, zaradi tega pa tudi pomivalni stroj dela s polno paro.
Nepogrešljiv pomočnik - pomivalni stroj

Kako kar najbolje izkoristiti pomivalni stroj?

V času, ko smo več doma, več kuhamo, zaradi tega pa tudi pomivalni stroj dela s polno paro. Pa poglejmo, kako je lahko pranje posode bolj učinkovito.

Posodo v stroj naložite pravilno

Če voda ne pride do posode, se posoda ne bo očistila. Zagotovite dovolj prostora okrog vsakega lonca, krožnika in kozarca. V pomivalni stroj naložite posodo tako, da se umazani del posode vedno postavi navzdol (lonci) ali proti sredini (krožniki).

Kozarci se morajo naložiti med zobnike. Jedilni pribor zahteva posebno skrb. Vilice postavite tako, da so zobje postavljeni navzgor, nože z rezilom navzdol, žlice naj se ne dotikajo druga druge.

Ostanki hrane

Pomivalni stroj čisti, vendar ostanki hrane onemogočijo učinkovito delo stroju. Ostanke hrane je potrebno odstraniti prej, preden posodo zložimo vanj. Splakovanje posode pod vodo pred pomivanjem v stroju je koristno le, če posode ne operemo takoj, ampak čez nekaj ur. Sicer splakovanje nima posebnega pomena, le več dela imamo in več vode porabimo.

Pravilen program pomivanja

Sodobni pomivalni stroji imajo veliko nastavitev. Različne temperature in različni postopki čiščenja so za različne namene. Tudi nastavitev temperature ima svoj pomen. Čisto drugače je, če imamo v stroju samo kozarce ali pa posodo po obilnem nedeljskem kosilu.


Česa ne smemo dati v pomivalni stroj?

Se vam je že zgodilo, da ste dali po pomoti v pomivalca keramičen lonček z ročno poslikavo, ki pa je po pranju izginila? Niste edini in to ni edini kos posode, ki vanj ne sodi. V pomivalnem stroju se izogibamo lesenih desk in pribora, saj zelo rad razpoka, precej pa se skrajša njegova življenjska doba. Tudi kozarci, sklede in vaze iz kristala so občutljivi predmeti in neprimerni za tak način pranja. Vrhunski noži izgubljajo svojo ostrino, če jih ne peremo na roke.  Pred pomivanjem posode odstranimo vse etike s kozarčkov in steklenic, saj lahko poškodujejo pomivalni stroj.

Stroj čisti, mi čistimo stroj

Stroj občasno in po navodilih proizvajalca čistimo s posebnim čistilom. Ne pozabimo na čiščenje robov vrat, tesnil na vratih in notranji rob spodaj pod vrati. Najbolj priporočljiva temperatura za pomivanje posode je 60 stopinj in če pretežno peremo na taki temperaturi, bo potrebnega manj čiščenja tega nepogrešljivega pomočnika v kuhinji.


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo