0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Jedilne mize – oglate

Kuhinjske mize Murales, izdelane v Sloveniji.

Jedilne mize – oglate

Kuhinjske mize Murales, izdelane v Sloveniji.

Murales mize lahko v celoti prilagodite svojim željam in prostorskim zahtevam ter dopolnite z izbranimi stoli ali kombinirate z udobno klopjo. Jedilne mize iz naše ponudbe so na voljo tako v fiksni kot raztegljivi izvedbi. Raztegljiva jedilna miza Murales ponuja inovativne rešitve za razširitev, saj lahko njeno velikost preprosto prilagodite različnim priložnostim. Preberi več
Murales

Želim ponudbo

Naročanje obrazec

Prevc, saloni pohištva, d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.

Izberi hitri nakup, po jedilnico

V spletno trgovino

Opis izdelka

Murales mize oglate oblike se dobi v različnih dimenzijah, na voljo pa so kot fiksne ali raztegljive jedilne mize. Ponujamo široko paleto možnosti, ki vam omogočajo, da svojo jedilno mizo prilagodite vašemu prostoru in stilu. Tu so različni odtenki lesa iz naše Muralesove lesne kolekcije ter prilagojene velikosti in oblike – možnosti so neskončne. Na voljo so tudi različne rešitve za podnožja, ki so lahko bodisi v ujemajoči se barvi lesa ali kovinske.

Vsaka miza je zasnovana tako, da nudi dovolj prostora za udobno sedenje, zagotavlja pa tudi, da bo vsak obrok, preživet za njo, resnično užitek. Posvetujte se z našimi prodajalci v salonih, ki so vedno na voljo, da vam pomagajo pri izbiri idealne mize za vaš dom.

Barve les

Podobno kot stoli so tudi jedilne mize Murales lahko izdelane iz masivnega lesa bukve, hrasta ali ameriškega oreha. Možna je tudi izdelava v različnih odtenkih lesa po Muralesovi lesni kolekciji.

Jedilne mize je mogoče izdelati tudi po vašem vzorcu lesa. V tem primeru potrebujemo vzorec lesa ali barve in z 90% se Murales približa vaši želji.

Les bukev

Les hrast

Les oreh

Na kaj biti pozoren pri nakupu jedilne mize?

Določite velikost mize glede na prostor

Kuhinjska miza naj po velikosti in obliki nudi dovolj prostora za udobno sedenje. Zato preden se odločite za nakup nove jedilne mize, natančno izmerite prostor, kjer bo ta stala. Pomembno je upoštevati ne samo velikost mize, ampak tudi okoliški prostor, da se boste lahko brez težav gibali okoli nje. Pri načrtovanju upoštevajte, da mora biti okoli jedilne mize vsaj 80 do 100 cm prostega prostora, da se zagotovi udobno sedenje in neovirano vstajanje.

Če prostor dopušča, naj bo jedilna miza široka vsaj 90 cm, še boljše pa je, če je še širša, tako da je na njej dovolj prostora za pogrinjke in hrano. Kuhinjski stoli na vsaki strani potrebujejo vsaj 80 do 100 cm prostora.

Upoštevajte, da za 6 oseb tako potrebujete jedilno mizo v merah 130–140 cm x 90–100 cm. Za 8 oseb naj bo kuhinjska miza v merah 180–200cm x 90–100 cm. Z raztegljivo mizo pa lahko število oseb za mizo še povečate ter tako brez težav gostite tudi večje družbe.

Murales mize iz naše ponudbe je mogoče dobiti v različnih merah, da se čudovito zlijejo z vašim prostorom. Poleg oglatih so na voljo tako ovalne jedilne mize kot okrogle izvedbe.

Izbor materiala in trpežnost

Material, iz katerega je miza izdelana, izrazito vpliva na njeno trpežnost in videz. Murales jedilne mize so lesene, površina pa je ponavadi lakirana z brezbarvnim lakom ali pokrivnimi laki v različnih lesnih barvah. Lesene mize v prostor vnesejo domačnost, lakirane površine pa zagotovijo, da bo miza trpežna in bo še veliko let po uporabi videti kot nova.

Murales mize so klasična izbira, ki prinaša toplino in naraven videz vaše jedilnice, v kombinaciji z ujemajočimi se stoli pa ustvarijo harmonično podobo. Les je poleg tega material, ki se ujema z vsakim pohištvom v vašem domu ne glede na slog.

Ste kdaj razmišljali o nakupu Murales mize iz ameriškega oreha? Zakaj pa ne, poglejmo primer. Vaš ambient stanovanja ima moderne linije. Glavni prostor je odprt, v njem pa kraljuje prostorna bela kuhinja in prostor za jedilnico. Ravno v takem interierju naj svoj prostor dobi jedilna miza v dekorju ameriškega oreha. Oglate Murales mize, predvsem model 1450, izžarevajo eleganco in sledijo najnovejšim smernicam. Model 1450 se čudovito poda v prostoren svetel bel prostor. Ne pozabite na dekoracijo in ustrezno barvo sten. Že ena sama fotografija ali slika na steni je lahko dovolj, da bo jedilnica popolna.

Razmislek o funkcionalnosti in prilagodljivosti

Pri izbiri idealne kuhinjske mize je vredno razmisliti tudi o njeni funkcionalnosti in o tem, kako je mogoče njeno velikost prilagoditi glede na vaše potrebe in prostor, ki ga imate na voljo.

Če uživate v druženju s prijatelji in družino ter pogosto gostite večje skupine ljudi, je raztegljiva jedilna miza Murales odlična izbira. Tudi če sicer nimate dovolj prostora za veliko mizo, lahko raztegljivo mizo ob večji družbi raztegnete in poskrbite, da je za mizo dovolj prostora za vse. Ko pa veliko prostora na mizi ne potrebujete, jo preprosto zložite, da lahko ohranite prostornost in funkcionalnost vašega jedilnega prostora.

Pri izbiri kuhinjske mize je torej pomembno upoštevati, kako bo služila vašemu načinu življenja in kako se bo prilegala v vaš domači prostor. Raztegljiva miza je praktična rešitev, ki zagotavlja funkcionalnost in prilagodljivost, hkrati pa ohranja estetiko in udobje vašega doma.

Kaj pa ergonomija in udobje jedilne mize?

Pri izbiri kuhinjske mize nikar ne zanemarite udobja in ergonomije. Samo z udobno mizo boste še leta zadovoljni in se boste za njo počutili prijetno.

Najprej je treba določiti primerno višino. Standardna višina kuhinjskih miz je običajno med 74 in 76 centimetri, vendar je treba biti pozoren tudi na višino stolov in ergonomske potrebe uporabnikov. Razmerje med višino mize in stoli mora biti takšno, da so uporabnikova stopala trdno na tleh, kolena pa udobno pod mizo, pri čemer se noge ne smejo dotikati spodnjega roba mize.

Pomembno je tudi, da jedilna miza omogoča dovolj prostora za noge, da se omogoči sproščeno sedenje. To pride še posebej do izraza pri dolgotrajnem sedenju, na primer med obroki ali druženjem.

Drugi ključni element je površina mize. Ta mora biti obdelana tako, da je odporna na vsakodnevno uporabo in morebitne poškodbe. Odpornost na praske, toploto in vodo so pomembne lastnosti, ki zagotavljajo, da bo miza ohranila svoj videz in funkcionalnost skozi čas. Prav tako je pomembno, da je površina mize enostavna za čiščenje, kar prispeva k higieni in olajša vzdrževanje. Kot že rečeno, so Murales mize lakirane z brezbarvnim lakom ali pokrivnimi laki v različnih lesnih barvah, ki jih naredijo popolnoma neobčutljive za praske in obrabo.

Naj bo vaša jedilna miza odsev vašega doma in življenja

Priporočamo vam, da pri izbiri idealne jedilne mize upoštevate vse zgoraj omenjene vidike – od velikosti in oblike, ki se morata ujemati s prostorom in vašim življenjskim slogom, do izbora materialov, ki zagotavljajo dolgo življenjsko dobo in estetiko jedilnice. Ne pozabite na funkcionalnost, prilagodljivost in udobje, zaradi katerih boste še leta zadovoljni s kosom, ki ste ga izbrali.

Prepričani smo, da bodo Murales mize v vašem domu več kot le pohištvo; postale bodo prostor, kjer se zbira družina, delijo zgodbe in ustvarjajo spomini. Zato izberite mizo, ki bo odražala vašo osebnost in se harmonično vključila v vaš dom. Naj bo jedilna miza Murales srce vašega doma, kjer se prepletajo toplina, slog in udobje.

Seveda pa brez kuhinjskih stolov ne gre. Moderni, klasični, samo leseni ali v kombinaciji s kovino, oblazinjeni ... Ponudbo kuhinjskih stolov Murales za zaokrožen izgled jedilnice najdete na povezavi. Tu so tudi brezčasni jedilni koti, ko je prostor problem.

3D izris pohištva

3D izris pohištva

Naročite se na brezplačen 3D izris pohištva v salonu ali preko spleta. Vaša prijava je neobvezujoča in svetovanje je brezplačno. Rezervirajte svoj termin, mi pa se posvetimo samo vam.

Vaše zgodbe

Vaše zgodbe

Zgodbe naših strank so vir navdiha za vse, ki še iščete idejo. Napišite svojo sanjsko zgodbo s pomočjo tistih, ki so se na pot opremljanja podali že pred vami.  

Obiščite nas v salonih

Obiščite nas v salonih

Poiščite svojo najbližjo lokacijo - Alples studio Ljubljana BTC, salon Žabnica in studio Dankuchen Planet Kranj in si oglejte razstavljeno pohištvo tudi v živo. Kje nas najdete?

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo