Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Zrasel sem in hočem novo otroško sobo

Zrasel sem in hočem novo otroško sobo

Naši otroci so zelo ponosni na to, koliko centimetrov na leto zrastejo. Hkrati z rastjo pa se spreminjajo tudi njihove potrebe in želje. Še posebej v otroški sobi moramo biti zelo pozorni na to.

Osnovni element v vsaki otroški sobi je brez dvoma postelja. Zelo majhni otroci v svoji sobici preživijo zelo malo časa sami. V najbolj zgodnjem otroštvu je najpomembnejše delo igra. Sčasoma se podaljšuje čas igranja in zagotovo tudi število igrač, ki jih imajo in jih morajo nekam pospraviti. Ko vstopijo v šolo, potrebujejo pisalno mizo in omaro za šolske knjige in zvezke. Potrebujejo prostor za odeje in posteljnino. Tudi otroška oblačila rastejo z njimi in zasedejo vedno več prostora v garderobni omari.

Večji otroci potrebujejo prostor za druženje s prijatelji. Manjša mizica in stoli so odlična rešitev. Mladostnik ima svoj svet, ki je nam včasih težje razumljiv. Potrebujejo prostor zase, predvsem pa večjo posteljo, saj so po velikosti že blizu odraslim. Mladostnik rabi prostor za sodobno tehnologijo, računalnik in telefon ter več polic za odlaganje šolskih knjig. Da raznih hobijev, od zbirateljstva do športa in glasbe, niti ne omenjamo…

Poskrbimo za udobno spanje svojega otroka, saj v postelji preživi tretjino svojega časa. Večkrat preverimo, če ležišče še ustreza otroku glede na njegovo velikost in težo. Pravo ležišče ima svojo ceno in v obdobju, ko otrok še raste, je to najboljši temelj za zdrav razvoj.

Šolski otroci veliko časa sedijo za šolskimi knjigami. Dobro je vedeti, ali imajo kotiček za učenje postavljen pravilno, ali je pisalna miza dovolj prostorna in imajo ta del zadostno osvetljen. Preverimo tudi, ali pisarniški stol nudi zadostno oporo za zdravo rast in razvoj otroka.

Ja, otroci rastejo in z njimi naj raste tudi otroška soba. Sestavljivo pohištvo danes omogoča dokup in prilagajanje otroške sobe življenjskemu obdobju, v katerem so naši otroci. Ni potrebno zamenjati celotne otroške sobe, lahko le dokupimo elemente, ki jih naš otrok potrebuje. Tiste elemente, ki jih ne potrebujemo več, pa še vedno lahko prodamo ali podarimo.

Zrasel sem in hočem večjo omaro, večjo posteljo, novo ležišče in pisarniški stol.

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.