Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Hrvaška ulica 8
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Vzdrževanje kuhinjskega pohištva

Vzdrževanje kuhinjskega pohištva
 

Kuhinja je izdelek, ki je dnevno izpostavljen različnim obremenitvam in zato kuhinjsko, kakor tudi ostalo pohištvo zahteva ustrezno nego. Da bi ohranili vrednost vaše kuhinje čim dlje, je potrebno upoštevati priložena navodila za nego.

  • Vrata, oplemenitena z umetnimi masami

Vrata, oplemenitena (dekorna iverna plošča) ali folirana z umetnimi masami (PVC folija) se čistijo z gospodinjskimi čistili ali najpreprosteje s toplo vodo, z malo čistila za pomivanje posode in mehko bombažno krpo. Umazanijo je potrebno očistiti preden se zasuši. Vlago oz. vodo, ki ostane na površini po čiščenju, je potrebno takoj obrisati z mehko suho krpo. Trdovratne madeže kot npr. mastne kapljice ali ostanke lepila lahko odstranite z običajnimi hišnimi čistili. Iz varnosti preskusite pred uporabo čistilo na notranji, manj vidni strani.

Sredstva za poliranje, groba in abrazivna čistila, trde, ostre gobice in krtače ter krpe z mikrovlakni niso primerne za čiščenje vrat, oplemenitenih z umetnimi masami. Izogibajte se čistilom in čistilnim sredstvom, ki vsebujejo: aceton, klorovodikove spojine, nitrorazredčila, topila, katerih naziv se prične s  »tri«  ali  »tetra«.

  • Lakirana vrata

Površine lakiranih vrat so skrbno obdelane z več plastmi visoko kvalitetnih poliuretanskih in akrilnih lakov. Najprimerneje je, da se čistijo z gospodinjskimi čistili ali najpreprosteje s toplo vodo, z malo čistila za pomivanje posode in mehko bombažno krpo. Umazanijo je potrebno očistiti preden se zasuši. Vlago oz. vodo, ki ostane na površini po čiščenju je potrebno takoj  obrisati z mehko suho krpo.  Trdovratne madeže kot napr. mastne kapljice ali ostanke lepila lahko odstranite z običajnimi hišnimi čistili. Iz varnosti preskusite pred uporabo čistilo na notranji, manj vidni strani. Odstopanje oz. luščenje laka, ki je posledica obrabe ni upoštevano kot reklamacija.

Sredstva za poliranje, trde, ostre gobice in krtače ter krpe z mikrovlakni niso primerne za čiščenje lakiranih vrat.  Izogibajte se čistilom in čistilnim sredstvom, ki vsebujejo: aceton, klorovodikove spojine, nitrorazredčila, topila, katerih naziv se prične s  »tri«  ali  »tetra«.

  • Ročaji

Ročaji so že po naravi pri vsakodnevni uporabi zelo obremenjeni, zato se je obrabi nemogoče izogniti. Negujejo se kot vrata, oplemenitena z umetnimi masami.

  • Delovne plošče

Delovne plošče so izpostavljene v kuhinji velikim obremenitvam, posebno prednji robovi.  Obraba le-teh ob dolgotrajni in pogosti rabi ne more biti razlog reklamacije. Prav tako so na temnejših, enobarvnih delovnih ploščah sledovi uporabe oz. obrabe bolj vidni kot na večbarvni delovni plošči. Tudi ta okoliščina ne more biti razlog za  reklamacijo.

Enovita  površina delovne plošče, ki ni nikjer odprta oz. prekinjena, je 100 % odporna na vlago.Pri vgradnji delovne plošče so vsi  spoji je strokovno zatesnjeni, vendar  kljub temu odsvetujemo postavljanje cvetličnih lončkov, kavnih avtomatov, grelnikov vode ali aparatov, kjer je nevarnost uhajanja vode na spoje in priporočamo, da se razlita voda takoj odstrani.Odpirajte pomivalni stroj vedno najmanj 30 minut po končanem obratovanju.Pri predčasnem odpiranju se sčasoma na površinah, na katere učinkujeta  vročina in para, pojavijo kljub uporabi kvalitetnih in ustreznih materialov poškodbe in barvne spremembe (vrata, deli oboda, robovi, spodnja stran delovne plošče). Poškodbe, ki jih povzroči nepravilna uporaba ne morejo biti razlog za  reklamacijo.

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.