Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Hrvaška ulica 8
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

NASVETI: Kje?, Kako?, Kakšne?, Na kaj?, ...

NASVETI: Kje?, Kako?, Kakšne?, Na kaj?, ...
 

Kakšna je razlika med vgradno in klasično omaro?

Vgradna omara je za razliko od klasične omare popolnoma prilagojena prostoru, ovira niso niti inštalacije, stikala ipd. saj je za vsako situacijo v prostoru mogoče najti primerno rešitev. Ni praznih prostorov nad omaro, kjer bi se nabiral prah, prostor pa je tako popolnoma izkoriščen. Medtem ko imajo navadno klasične omare že dano notranjost, pa je pri vgradnih omarah izbira notranjosti in zunanjosti omare poljubna in popolnoma prilagojena vašim željam.

Kje vse lahko postavite vgradne omare?

Vgradno omaro lahko vgradimo praktično povsod: spalnice, otroške sobe, predsobe in hodniki, kuhinje, kopalnice, pisarne, vetrolovi, kletni prostori, …. Pa ne le to – z vgradno omaro si lahko tudi predelimo prostor ali pa si omislimo le drsna vrata. Vgradne omare so lahko med zidovi (t.i. niše), proste ali z enim zidom ob strani, poleg tega pa so odlična rešitev pri mansardah, kjer klasične omare praktično ne moremo postaviti.

Na kaj morate biti pozorni (velikost prostora ..), ko naročate vgradno omaro?

Vgradna omara je možna praktično v vsakem prostoru, glede na dimenzije, inštalacije ter druge specifike prostora poiščemo ustrezno rešitev. Če je omara npr preplitva (cca25 cm), najdemo reštev s krilno omaro; razna stikala lahko rešujemo z letvami ob omari ipd. Ko se odločamo za vgradno omaro, moramo poznati okvirne dimenzije prostora ter ostale posebnosti v prostoru (cevi, radiatorji, vrata ipd), sicer pa se pred naročilom opravi še strokovna izmera.

Kako poteka vgradnja omar na domu?

Pripravimo neobvezujočo ponudbo ter izris, pri čemer upoštevamo vse želje kupca, ki so izvedljive. Pred naročilom opravimo strokovno izmero, ter nato korigiramo izris in ponudbo. Ko je stranka s pripravljenim zadovoljna, gre naročilo v izdelavo. Pred montažo se s kupcem dogovorimo o terminu montaže. Samo montažo opravljajo izkušeni in strokovno usposobljeni monterji. Izvedba je natančna, po montaži se prostor tudi očisti, če pa stranka želi, lahko opravimo tudi demontažo in odvoz starega pohištva.

Kako dolgo je povprečno potrebno čakati na vgradne omare?

Rok dobave za vgradne omare je cca 4-5 tednov, za sama drsna vrata pa lahko tudi manj.

Kakšne so sodobne vgradne omare (karakteristike)?

Notranjost omare naj bo podrejena predvsem funkcionalnosti in ne toliko modnim smernicam, saj je omara predvsem pohištvo, namenjeno shranjevanju. Pri notranjosti lahko izbirate med policami, obešalnimi palicami, izvlečnimi in prečnimi obešalniki, predali, košarami, obešali za hlače, pasove ali kravate, lahko pa so rešitve povsem specifične (npr. pisalna miza v omari

Pri drsnih vratih je paleta materialov zelo obsežna: iveral v barvnem ali lesnem dezenu, barvno steklo, jedkano ali tripleks steklo, furnirane plošče, usnje, fotoprint, tapete … Predvsem naj bo omara prilagojena prostoru, pri čemer moramo upoštevati že obstoječe pohištvo, stene in tla, velikost in osvetljenost prostora ipd. V kolikor želite omaro, ki bo delovala kot stena, naj bo zunanjost v umirjenih tonih (bež, bela, peščena ipd). Z živimi toni in različnimi kombinacijami materialov pa omaro povdarimo. Toplino in domačnost pa lahko dosežemo z izbiro materialov v lesnem dezenu. V zadnjem času pa se vse več strank odloče za omaro s fotoprintom (celotna vrata ali le del vrat), kar naredi omaro unikaten izdelek.

 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.