Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Otroške sobe in mladinske sobe

Otroške in mladinske sobe so prostori rasti, spoznavanja novega, veselja in navdušenja. V začetku je otroška soba prostor za počitek in igro, kasneje za učenje, druženje in hobije raznih vrst.

Moč otroštva nas spremlja celo življenje, zato posvetimo posebno skrb kakovostnim otroškim in mladinskim sobam. Otroške želje po barvitosti in pestrosti elementov se pri mladostniku preoblikujejo v želje po svobodi in drugačnem izražanju.  

Iz otroške sobe in otroštva  gredo poti naprej v mladost, na vse strani in v prihodnost, v ritem glasbe, športa in nato v ritem prve dvojine. Naj bo popotnica prava! V salonih pohištva Prevc najdete vse za popolno opremo otroške in mladinske sobe. Tudi po meri.

 
Razvrsti produkte po:
 
 

OTROŠKA SOBA ZA ZAČETEK

Otroška soba je veliko več kot le prostor za spanje. V začetku je to spalnica in igralnica ter prostor za shranjevanje oblačil, igrač in posteljnine. Pomembno je, da ima otrok svoj prostor, kjer se počuti varnega in sproščenega. Pri opremljanju je odločitev o barvi otroške sobe zelo pomembna. Svetujemo vam, da izberete svetle, prijazne barve, ki so všeč tudi vašemu otroku. Najbolje je, da je izbira barve skupna odločitev, razen seveda v prvih letih otrokovega življenja. 

Za malčka ne potrebujete veliko pohištvenih elementov. Dovolj velika postelja z varovali, ki poskrbijo za varen prihod v posteljo in varnost med spanjem. Garderobna omara za shranjevanje majhnih oblačilc in posteljnine, predalnik ali komoda za manjše kose oblačil, spodnje perilo, plenice, nogavice, modne dodatke kot so kape, šali, klobučki in še kaj. Nekaj omaric za shranjevanje večjih kosov igrač, kock, plišastih igrač, sestavljank in drugih predmetov. Seveda je pametno izbrati tako otroško sobo, ki ne zahteva posebnega truda pri čiščenju in vzdrževanju omar. Mehka igralna podloga ali preproga bo poskrbela za toploto med igro, prava svetloba pa za intimno vzdušje med preoblačenjem in spanjem ter za kreativno vzdušje med igro in crkljanjem.

SOBA ZA ŠOLARJA KOT NADALJEVANJE

Pametno je premisliti, kako se otroška soba spremeni, ko otrok gre v šolo. Oblačila so kar naenkrat večja, zato potrebuje več in večje garderobne omare. Igrače se počasi začnejo umikati šolskih potrebščinam, zato dobrodošla pisalna miza z dodatnimi predali za odlaganje šolskih potrebščin in torbe. Če ne prej, se v tem času začnejo hobiji s področja športa, glasbe, umetnosti, ustvarjanja ... Šolarji rabijo prostor za športno opremo, glasbila, risalne pripomočke, raziskovalne pripomočke. Najbolj pomembna pa je še vedno postelja z ustreznim ležiščem in pisalna miza. Nekatere kolekcije otroških sob omogočajo izdelavo pisalnih miz čisto po meri. Pisalne mize so lahko klasične, kotne, v obliki črke L, lahko imajo fiksni ali premični predalnik. Ne pozabite na primerno osvetlitev delovne površine nad njo.

IN KONČNO: MLADINSKA SOBA

Vsako obdobje otroštva ima svoj čar in nobenega obdobja ne smemo preskočiti, saj rast in zrelost zahtevata svoj čas. Mladost je čas, ko so edina stalnica spremembe. Nasprotovanje ustaljenemu, preizkušanje novih stvari, premikanje meja. Mladinska soba je precej drugačna od sobice za malčka. Poudarimo, da samo ena sanjska mladinska soba ne obstaja. Sanjskih sob je namreč toliko, kot je mladostnikov, pa še za te velja, da se kar naprej spreminjajo, včasih hitreje, kot mine en dan, včasih počasneje. Se spomnite svojih let mladosti, ko ste čez noč zamenjali slike, plakate in posterje na celotni steni? Zmetali proč stvari, ki so vam včasih veliko pomenile in se v hipu odločili za novo barvo posteljnine in celo sten? Tako gre to tudi sedaj. Kar je pomembno, je to, da mladostnik dobi večjo posteljo, vsaj nekako do 140 cm širine, saj so mladostniki veliki in tu se že začenjajo tudi prva druženja v dvoje. Večja garderobna omara je seveda obvezna, po možnosti z drsnimi vrati. Večja pisalna miza za računalnik in sodobno elektroniko seveda tudi. Če lahko izbirate, potem je pisalna miza po meri najboljša možnost, saj delovne površine pravilnoma nikoli ni dovolj. Barvni izbor pohištvenih elementov je zdaj popolnoma drugačen kot v otroški sobi. To pa prepustimo mladostniku in mu enostavno zaupajmo, da izbere elemente in barve, ki mu bodo prinašali dobro počutje. 

Z izbiro mladinske sobe Magnet zagotovo poskrbite za varnost otroka med spanjem. Z inovativnim pristopom PROTECT YOU in vgradnjo tkanine, ki se vgradi v vzglavje postelje ter nočno omarico, se prepreči prehod sevanja mobilnih naprav. Elektronske naprave so zelo pogosta stalnica v naših življenjih, vendar brez njih ne zmoremo in ne znamo več živeti. S tem omejimo škodljivo sevanje, ki med spanjem negativno vpliva na kakovost spanca, na dolgi rok pa na zdravje otrok in mladostnikov. Gre za inovativno rešitev podjetja Alples, ki so jo prijavili tudi na Razpis za inovacije pri GZS Slovenije.

 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.