Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Peter Prevc začenja svetovni pokal v Engelbergu

Peter Prevc pravi: "100 odstotno se moram uvrstiti na tekmo, 90 odstotno v finale, 80 odstotno v top 20".

Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc je končal rehabilitacijo po poškodbi in se bo konec tedna pridružil svetovnemu pokalu. Za preizkus forme pred novoletno turnejo si je izbral švicarski Engelberg, kjer je v preteklosti že zmagal, in upa, da bo z enomesečno zamudo sproščeno in neobremenjeno vstopil v poolimpijsko zimo. "Upam, da bo vse umirjeno, da bo vse lepo potekalo, glede na to, da konec koncev ne vem, kaj na tekmi pričakovati. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj dobri skoki na treningih pomenijo na tekmi," je o pričakovanjih dejal  skakalec Peter Prevc.

"Težko govorim, kaj se bo zgodilo. Za zdaj še nimam ničesar 'v roki', da bi lahko rekel, ali sem bil slabši ali boljši kot na treningu. Želim si konstantne skoke. Lažje mi bo, ker fantje v ekipi dobro skačejo, tako da breme rezultata ne bo na meni. In to me pomirja. Tudi zato, ker vidiš, da jim gre dobro v svetovnem pokalu. Zdaj sta spredaj Domen in Timi, ki držita ekipo pokonci in upam, da jim bomo drugi sledili." Razumljivo pred krstom v sezoni konkretnih rezultatskih ciljev nima. "Sam se tako visoko, kot me je postavil trener, še ne bi podal. A 100-odstotno se moram uvrstiti na tekmo, 90-odstotno v finale, 80-odstotno v 'top 2", za naprej pa še nisem razmišljal," je dejal in dodal, da se bo vse skupaj zares začelo šele z novoletno turnejo, Švico si je izbral za vrnitev zgolj za to, da se pred prvim vrhuncem preizkusi na najvišji ravni. "Ko sem pogledal zgodovino prizorišč, sem hitro uvidel, da je Engelberg najbolj stanovitno prizorišče glede vetra, snega, rutine ... Pred novoletno turnejo sem hotel iti vsaj na eno tekmo in Engelberg zelo dobro poznam. Nekaj pritiska zagotovo pred tekmo bo, a dobro je, da celotna ekipa dobro skače, tako da se ta pritisk pričakovanj malo porazdeli." 

Peter želimo ti odlične skoke. 

Vir:

delo.si
24ur.com
sloski.si

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.