Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Peter Prevc, skakanje pred praznimi tribunami

Peter Prevc, skakanje pred praznimi tribunami

18.05.2020

Čaka ga skakanje pred praznimi tribunami

Morda bodo skakalci v prihodnje tekmovali v povsem drugačnem okolju. Pred praznimi tribunami, kar so že okusili na Norveškem. Ni prijetno, pravi Prevc, toda to je pač ena od stvari, ki bodo morda postale neizogibne v bližnji prihodnosti.

Šport in gledalci sta povezani stvari, veliko boljše vzdušje je, če so tribune polne. Nisem jaz tisti, ki odloča o tem, morda lahko s svojimi skoki vplivam le, da so bolj polne ali prazne," meni Prevc.

Pripravljeni na najtežji scenarij

"Planica je odpadla, tako je bilo, spremeniti tega ne moremo. Nisem jaz kriv, tudi kregati se ne moreš. Rečeš pač: 'Škoda, ni je bilo.' Vemo, za kaj treniramo. Pripravljen moraš biti na najtežji scenarij, potem pa vidiš, kako se bo vse odvilo. Morda bomo začeli prej skakati na večjih napravah, da bomo imeli več skokov, ker bomo morali biti pripravljeni za SP že decembra," je povedal.

Dolgo časa ga je mučila poškodba gležnja, moral je tudi na operacijo. Zaveda se, da gleženj povsem tak, kot je bil nekoč, ne bo, a pravi, da je zdaj skorajda povsem v redu: "Tako kot prej ne bo nikoli. Ko enkrat režeš sklep na telesu, ni nikoli več enako. Sklep je zdaj bolj zategnjen, treningi so bolj zahtevni za gleženj, tudi po neravnem terenu. Imam pa seznam vaj, s katerimi pridobivam gibljivost."

'Bomo pač vzeli lopato v roke'
Dodal je še, da se s tekmeci ne obremenjuje: ne spremlja njihovega napredka, ne zanima ga, kako trenirajo. Prav tako pa ga ne skrbi negotovost glede tekem - kdaj in če sploh bodo.

"Pripravljaš se za tekme, da bodo po načrtu novembra. Če tekem ne bo, bomo pač vzeli lopato v roke in šli delat," je Prevc za konec pogovora nasmejal sedmo silo, ki je v Kranju prvič morala delovati po novih varnostnih pravilih s pravo razdaljo do športnikov in v ustrezni zaščitni opremi.

VIR: 24.UR.COM 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.