Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Bližje ko je zima, boljši je Peter Prevc

Na zadnjih dveh tekmah smučarskih skakalcev v letošnji veliki nagradi FIS je bil znova od naših skakalcev najboljši naš Peter Prevc. Na obeh tekmah je dosegel odlično 3. mesto.

Slovenski as si je tako prav za konec (dvakrat) izbojeval stopničke, ki so se mu predtem vztrajno izmikale; v Wisli je bil namreč peti, tekmi v Hinterzartnu in Einsiedelnu pa je končal na nehvaležnem 4. mestu.

V Hinzenbachu je Peter Prevc na novinarski konferenci priznal, da ga je uvrstitev na zmagovalni oder prijetno presenetila. »Če sem iskren, si še pred desetimi dnevi nisem mislil, da se bom sposoben tu prebiti med najboljšo trojico.« Podobno pa je razmišljal tudi v Klingenthalu, kjer so bili pač tisti, ki so se tam v petek in soboto udeležili že preizkušenj za celinski pokal, v določeni prednosti. »Preskok z najmanjše skakalnice na največjo v veliki nagradi FIS je pač precejšen, zato je hitra prilagoditev še toliko pomembnejša,« je pojasnil 24-letnik iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki je bil kot skupno šesti najvišje uvrščeni Slovenec v letošnjem poletnem »svetovnem pokalu«.

Prevčev uspeh sta v Avstriji s točkami dopolnila Anže Lanišek (19.) in Nejc Dežman (24.), v Nemčiji pa Robert Kranjec (8.) in Jurij Tepeš (9.), s čimer je bil glavni trener naše reprezentance Goran Janus zadovoljen. Nista pa se mu uresničili želji, da bi Slovenija (prvič) zmagala v pokalu narodov (od vodilne Poljske jo je na koncu ločilo 149 točk) in prek celinskega pokala dobila sedmo »prenosljivo vstopnico« za nastope med elito v uvodnem zimskem ciklusu. 

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.