0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Kako opremiti spalnico – ideje in triki za ureditev

Spalnice

Spalnica je tisti prostor v vašem domu, ki mu je treba pri opremljanju posvetiti prav posebno pozornost. Konec koncev v idealnem primeru v njej preživite vsaj osem ur, in to pri opravilu, ki je nadvse pomembno za zdravje in dobro počutje – spanju. Zato je vprašanje, kako opremiti spalnico, še kako na mestu, ko se odločate o videzu vašega doma. Kot marsikje tudi tu velja zakonitost: manj je več. Preverite, kako lahko s pomočjo pohištva iz salonov Prevc v svoji spalnici ustvarite varen pristan za počitek.
Kako opremiti spalnico – ideje in triki za ureditev

Zakaj se vse začne z izbiro prave postelje

Verjetno se vsi strinjamo, da brez postelje v spalnici ne gre. Če ste med tistimi, ki si z vprašanjem, kako opremiti spalnico, ne delate preveč skrbi, si vseeno morate vzeti čas vsaj za izbiro prave postelje. Konec koncev to ni le kos pohištva, temveč investicija v vaše dobro počutje in kakovost spanja, ki poleg tega narekuje tudi slog in videz celotne spalnice.

Začnimo z velikostjo – odvisna je od prostora na voljo in vaših potreb. Pred nakupom postelje zato natančno izmerite svojo spalnico. Upoštevajte tudi prostor za nočne omarice, garderobne omare in druge kose pohištva. Če se veliko premikate med spanjem ali potrebujete več prostora, izberite večjo posteljo. Tako bo bolj udobno ne samo vam, ampak tudi vašemu partnerju.

Če se ukvarjate z vprašanjem, kako opremiti spalnico, naj vas posebej opozorimo na oblazinjene postelje, ki so prava izbira za vse, ki se želite potopiti v mehkobo in razkošje. Njihova elegantna oblika in udobno vzglavje ustvarjata prijetno zatočišče in nudita prav poseben občutek ugodja.

Posebno pozornost pa je treba pri tem, kako opremiti spalnico, nameniti predvsem ležiščem, saj vemo, da lahko pravo ležišče naredi razliko med dobrim in slabim spancem. Na voljo so različice različnih trdot, materialov in tehnologij, od spominske pene do lateksa in vzmeti, ki zagotavljajo optimalno podporo in udobje. Izberite po lastni presoji, predvsem pa prej preizkusite.

prikaz ideje, kako opremiti spalnico


Naj nočne omarice zaokrožijo prostor

Nočne omarice niso le praktične, ampak tudi vizualno dopolnjujejo celoten videz prostora, saj jih lahko izberete v različnih stilih, materialih in barvah, ki se ujemajo z vašo posteljo in ostalim pohištvom. Ena izmed pomembnih lastnosti je višina nočne omarice. Najbolje je, da je v višini vašega ležišča, da lahko enostavno dosežete predmete na njej, ne da bi se morali preveč sklanjati ali stegovati.

Pri izbiri nočnih omaric je pomembno tudi to, koliko je mogoče vanje shraniti. Če potrebujete veliko prostora, izberite omarice z več predali ali globokimi policami. Manjše omarice z manj prostora pa so lahko odlična izbira za minimalistične spalnice.

Kako do urejene spalnice z garderobno omaro

Tudi garderobne omare so tak kos pohištva, da brez njega skoraj ne gre, še posebej če je vaš cilj urejena in organizirana spalnica. Pri izbiri prave garderobne omare imate na voljo več možnosti. Vgradne omare so popolna izbira za tiste, ki želite maksimalno izkoristiti prostor. Lepo se zlijejo s stenami in dajejo prostoru čist, skladen videz. Običajne omare pa ponujajo nekoliko več fleksibilnosti, saj jih lahko premikate po želji. Take z drsnimi vrati so idealne za manjše prostore, saj ne potrebujejo dodatnega prostora za odpiranje vrat. Poleg tega so drsna vrata elegantna in moderna, ter lahko prostoru dodajo pridih prefinjenosti.

A ko se sprašujete, kako opremiti spalnico, je tudi optimizacija prostora v garderobni omari posebna umetnost. Začnite z uporabo različnih višin polic in obešalnikov, da kar najbolje izkoristite celoten prostor. Investirajte v kakovostne organizatorje za predale, da boste lahko ločili in shranili manjše predmete in dodatke. Razmislite o uporabi škatel ali košar za sezonska oblačila ali predmete, ki jih redkeje uporabljate – te lahko pospravite na višje police. Če imate prostor, lahko na notranjo stran vrat omare namestite kljukice ali manjše obešalnike za torbe, šale in nakit.

prikaz ideje, kako opremiti spalnico


Preverjeni triki, kako opremiti spalnico

Želite spalnici dodati tisto piko na i, ki jo bo iz običajne sobe spremenila v sanjsko oazo? S pravilno postavitvijo postelje, pametnimi rešitvami in skrbno izbranimi dodatki lahko ustvarite prostor, ki bo hkrati prikupen in nadvse funkcionalen. Preverite, kako s preverjenimi triki spremeniti svojo spalnico v popolno pravljico za lahko noč.

Postelja

 • Postelja v središču pozornosti: Poudarite posteljo kot osrednji kos pohištva v spalnici z lepim vzglavjem ali dekorativnimi blazinami, ki bodo pritegnile pozornost.

 • Prava postavitev: Postelja naj bo nameščena tako, da imate dober razgled na vrata, vendar naj ne bo neposredno v liniji z njimi. To prispeva k občutku varnosti in miru. Poleg tega naj stoji tako, da boste lahko za dobro jutro uživali v naravni svetlobi.

 • Simetrija je pomembna: Simetrična postavitev pohištva, kot sta dve nočni omarici in dve svetliki ob postelji, vam pričara pravo feng shui spalnico ter ustvari občutek ravnovesja in harmonije. 

 • Višina postelje: Zagotovite, da bo višina postelje primerna za vašo višino in potrebe. Če je postelja nekoliko višja, boste lažje legli in spet vstali.

 • Trdota vzmetnice: Izbira trdote je odvisna od vaših osebnih preferenc, telesne teže in spalnega položaja. Trše vzmetnice so boljše za tiste, ki spijo na hrbtu ali trebuhu, mehkejše pa za tiste, ki spijo na boku.

prikaz ideje, kako opremiti spalnico


Osvetlitev

 • Prava svetloba: za osvetlitev v spalnici je najbolj primerna topla svetloba, ki pomirja in nudi udobje. Kako torej opremiti spalnico? S svetili s senčili iz blaga – pa naj bodo na stropu, steni ali na nočni omarici.

 • Preplet več virov svetlobe: Uporabite kombinacijo stropnih, namiznih in ambientalnih svetil, da boste lahko osvetlitev prilagodili glede na potrebo.

Dekoracija

 • Zapolnite kote: prazni koti v spalnici delujejo hladno in pusto, zato jih zapolnite z dekoracijo, lončnico ali kotno omaro.

 • Idealna velikost preproge: Preproga naj bo dovolj velika, da sega pod celotno posteljo, nekaj pa naj je gleda še čez robove. Tako bo prostor videti večji in bolj uravnotežen.

 • Postavitev ogledal: Ogledala vizualno povečajo prostor in odbijajo svetlobo. Za najboljši učinek jih postavite na steno nasproti oknu, a pazite, da ne odsevajo postelje – vsaj po feng shuiju to ni priporočljivo.

 • Višina obešanja slik: Slike oz. fotografije obesite na višino oči, torej približno 145–155 cm od tal do sredine slike. Tako bodo najbolje vidne in bodo prostor lepo dopolnjevale.

 • Rastline: rastline v prostor vnesejo košček narave in celo prispevajo k boljšemu zraku. Posebej se priporočajo fikus benjamina (fitrira škodljive snovi v zraku), nežno dišeč jasmin (poskrbi za sproščujočo noč), nezahtevna aloe vera (izloča veliko kisika) ali sivka (pomaga pri uspavanju).


prikaz ideje, kako opremiti spalnico


Barve

 • Pomirjujoče barve: Za stene in večje kose pohištva izberite nevtralne in pomirjujoče barve, kot so nežno modra, zelena, siva in bež.

 • Barvni poudarki: Uporabite žive barve ali vzorce na manjših dodatkih, kot so blazine, odeje ali slike, da dodate osebno noto.

Sanjska spalnica na dosegu roke

Torej, kako opremiti spalnico? To ni težaška naloga, lahko je super zabava iskanja udobja in stila. Z izbiro popolne postelje, elegantnih nočnih omaric in pametno zasnovanih garderobnih omar je mogoče ustvariti prostor, kjer se boste počutili kot kralj ali kraljica. Dodajte ščepec magije z ogledali, ki povečajo prostor, in rastlinami, ki prinašajo svežino, ter ne pozabite na toplo svetlobo za prijetne večere in pomirjujoče barve za mirne noči. S pohištvom in nasveti iz pohištvenih salonov Prevc je vaša sanjska spalnica le korak stran – pripravite se na kraljevski počitek!


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo