0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Jedilnice

Takrat, ko se kuhanje v kuhinji konča, se začnejo trenutki uživanja in druženja v objemu jedilnice. To je kraj gurmanskih užitkov in dolgih pogovorov. Lahko pa je prostor hitrih zajtrkov in kratke izmenjave mnenj. Ali pa kombinacija obojega, kakor vam drago. Jedilnica običajno ni velika, mora pa biti premišljeno opremljena. In seveda, centimetri so pomembni tudi tukaj.

Preberi več

Kaj je pomembno pri opremljanju jedilnice?

Pred vami je pomemben projekt: obnova jedilnice ali, še bolje, opremljanje popolnoma na novo. Gotovo se sprašujete: Kako v jedilni prostor umestiti mizo in stole, kakšne oblike, barve in materiale izbrati? To so vprašanja, ki se jim je treba posvetiti, če želite, da je vaša jedilnica prava paša za oči in celoten prostor dobro izkoriščen.

Ko se odločate za pohištvo za jedilnice, si še pred ogledom v pohištvenih salonih postavite naslednja vprašanja:

  1. Koliko prostora imam na voljo v jedilnici?

  2. Koliko oseb mora biti pri mizi udobno nameščenih?

  3. Kakšna bi bila idealna jedilnica, da se najbolj izkoristi prostor na voljo?

  4. Kakšen slog in dizajn pohištva sta mi najbolj všeč?

  5. Potrebujem v jedilnici še kaj prostora za shranjevanje, kot so omare ali predali?

  6. Kakšne barve ali končne obdelave pohištva so mi všeč?

  7. Kakšen je moj proračun za nakup pohištva?

Preden se odpravite v naše salone pohištva, vzemite v roke merilni trak ter natančno izmerite jedilniški prostor, da boste vedeli, kakšne dimenzije pohištva lahko kupite. Pri tem upoštevajte, da je standardna višina jedilne mize 75 cm, višina sedišča pa 45 cm. Poleg tega naj bo sedalni del najmanj 80 cm oddaljen od stene ali omare, vsak uporabnik mize pa potrebuje od 60–80 cm prostora za jedilno mizo. Ne pozabite, jedilnica ne sme biti utesnjena – okoli mize je treba zagotoviti dovolj prostora za gibanje, da se nihče ne bo počutil neprijetno.

Jasno, da veste, koliko je članov vašega gospodinjstva in koliko stolov potrebujete, a ne pozabite upoštevati tudi obiskov. Če radi in redno gostite goste, razmislite o nakupu raztegljive jedilne mize in pri tem upoštevajte prostor, ki je na voljo. Nič ne bo narobe, če kupite tudi kakšen stol več, da ne boste v zagati, ko vas obišče večja skupina ljudi.

Glede na prostor se je treba odločiti tudi o obliki mize in velikosti stolov oz. jedilniške garniture. V salonih Prevc so na voljo oglate, ovalne ali okrogle jedilne mize ter mize po meri. Pri izbiri jedilnih stolov je prvo pravilo, da naj ima udobje prednost pred oblikovno dovršenostjo jedilnice. Izberite takega, na katerem je prijetno sedeti – seveda pod pogojem, da ga prostor dopušča. Če pa je vaš prostor za jedilnico bolj ozek, bi v poštev prišli tudi jedilni koti – če šteje vsak centimeter, se jih lahko izdela tudi po meri. Če vam prostor dopušča, lahko v jedilnico namestite tudi dodatne omare ali regale, ki pridejo še kako prav za shranjevanje krožnikov in drugega uporabnega pribora.

Seveda je pomembno, da videz jedilnice uskladite z ostalim pohištvom v vašem domu. Če sicer prisegate na rustikalni slog kuhinje ali sta vam bližje klasična podoba ali moderen videz kuhinj, naj bo s tem usklajena tudi podoba jedilnice. Ravno ta del nakupa nove jedilnice je najlepši: iskanje idej, primerjanje ponudbe, odločitve o barvi, končni obdelavi in vizija končne podobe vašega jedilniškega prostora.

Na koncu je treba razmisliti tudi o tem, koliko ste pripravljeni odšteti za pohištvo za jedilnice. Zavedati se je treba, da je nakup pohištva dolgoročna investicija, zato je zanj bolje odšteti nekoliko več, kot pa sčasoma obžalovati, da ste pri nakupu varčevali. V pohištvenih salonih Prevc imamo na voljo številne popuste, zato vas vabimo, da spremljate naše spletne strani za ugodne nakupe pohištva.

Kakšno je pohištvo za jedilnice v salonih Prevc?

V naših salonih boste našli vse, kar potrebujete za celovito opremo vaše jedilnice. Ponujamo pohištvo za jedilnice priznane slovenske blagovne znamke Murales ter linije po meri, ki se stilsko ujemajo s kuhinjami Alples in Dankuchen.

Jedilne mize

V naši ponudbi najdete okrogle, oglate in ovalne jedilne mize slovenske blagovne znamke Murales. Izdelane so iz masivnega lesa bukve, hrasta ali ameriškega oreha. Možna je nadaljna obdelava v različne odtenke lesa po Muralesovi kolekciji, tako da se lahko popolno ujemajo z vašim pohištvom. Vse mize so na voljo v različnih dimenzijah ter so lahko fiksne ali raztegljive. Seveda pa so v ponudbi tudi ujemajoči se jedilni stoli za estetske jedilniške garniture.

Veseli smo, da vam lahko ponudimo tudi izdelavo jedilne mize po meri, pri čemer vam lahko zagotovimo tudi stilsko ujemanje s kuhinjami Alples in Dankuchen. Na voljo so različne možnosti barv, obdelav, podnožij in oblik ter fiksne in raztegljive različice miz. Povejte nam svoje želje in naredili bomo vse, da jih izpolnimo.

Jedilni stoli

Kot že rečeno, so mize in stoli za jedilnice blagovne znamke Murales v naši ponudbi stilsko usklajeni, zato si lahko izberete čudovit komplet jedilniške garniture, ki bodo odseval vaš slog in se lepo ujel s preostalim pohištvom v vašem domu.

Tudi stoli Murales so iz masivnega lesa bukve, hrasta in ameriškega oreha. Izbirate lahko med modernimi, klasičnimi in rustikalnimi modeli ter stoli v leseni izvedbi ali v kombinaciji s kovino.

Jedilni koti oz. kotne jedilnice

Če se spopadate s pomanjkanjem prostora v jedilnici, velja razmisliti o jedilnem kotu ali vsaj o jedilnih klopeh – oboje vam lahko prihrani veliko prostora v primerjavi s klasičnimi kuhinjskimi stoli. V salonih Prevc vam jih lahko izdelamo po meri – tudi v lesu kuhinje Alples in Dankuchen. Kotne jedilnice, kot se tudi imenujejo, so lahko popolnoma personalizirane: oblazinjene, dimenzijsko prilagojene v levo ali desno, z zaboji ali predali. Izberite iz naše bogate ponudbe in oblikujte svojo kotno jedilnico popolnoma po svojih željah.

Obiščite naše salone – naj vas prevzame pohištvo za jedilnice slovenske kakovosti.

Nazaj na vrh

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo