0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Cene Prevc zaključil skakalno kariero

Sobotni skok v Planici 2023 še zadnji skok v karieri Ceneta Prevc
Cene Prevc zaključil skakalno kariero

Zaključek svetovnega pokala v Planici je bila še zadnja priložnost za Ceneta Prevc, da se je poslovil od dvajsetletne predanosti smučarskim skokom. Zadnji smučarski polet na planiški velikanki je bil dolg 218,5 m.

Prvi začetki na domači skakalnici Bregarci v rodni Dolenji vasi niso dali slutiti, kako daleč bo v skakalni eliti segel danes sedemindvajsetletni Cene. 

Osem let tekmovanj v svetovnem pokalu, srebrna medalja z ekipne tekme na Olimpijskih igrah v Pekingu 2022, naziv svetovni mladinski prvak 2013 ekipno, osebni rekord 246,0 m v Planici 2022, še ene stopničke in pet ekipnih stopničk so le največji dosežki smučarskega skakalca iz družine Prevc. Sezona 2021/2022 je bila zadnja, v kateri je treniral in tekmoval, zaključek sezone 2022/2023 pa kronal s simboličnim skokom v Planici.

Pot ga bo najprej ponesla v študijske vode. Ekipa salona Prevc mu želi vso srečo na nadaljnji poti. Cene Prevc je smučarski skakalec, kuhar, voditelj, komentator, influencer in še kaj. Fant s tisočerimi talenti in pozitivnim pristopom bo zagotovo uresničil svoje življenjsko poslanstvo. Pristni humor, karizma in radovednost pa naj bodo njegova vodila še naprej. Cene Prevc, srečno!


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo