0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Načrtovanje otroške sobe

Otroške sobe

Spremembe so stalnica tudi v otroški sobi - izberimo sobo Magnet, ki raste in se spreminja z otroki
Načrtovanje otroške sobe


SPREMEMBE SO STALNICA

Naše življenje je večno spreminjanje. Ko se rodimo, zelo stresno spremenimo svoje okolje in način življenja. Iz varnega maminega zavetja smo vrženi v nepredvidljivi, negotovi svet. Vsak trenutek življenja od rojstva dalje smo podvrženi spremembah in novostim. Vedno in povsod velja, da v naravi preživi ne največji in najbolj močnejši, ampak tisti, ki najbolje sledi spremembam in se jim tudi najhitreje prilagaja. 

Spremembe so tako edina stalnica v našem življenju. To dejstvo velja že od rojstva dalje in tudi pri opremljanju otroške sobe je dobro imeti to dejstvo pred očmi. Izberimo otroško sobo Magnet, ki raste in se spreminja z otrokom in njegovimi potrebami.

Otroška soba Magnet za najmlajše

VARNOST

V najbolj nežnih letih življenja otrok potrebuje varnost. To pomeni predvsem varno zavetje staršev in varno okolje. Vsi starši imajo radi svoje otroke in želijo jim le najboljše. Otroci potrebujejo topel objem, pozornost in primerno hrano. Miren kotiček za počitek za dnevni počitek in nočno spanje je ena od tistih nujnih prvin, ki ne sme manjkati v otroštvu. Varnost pa je seveda vedno in povsod na prvem mestu. 

Otroška posteljica iz okolju prijaznih materialov je pomemben element v otroški sobici. Sprva si omislimo manjšo otroško posteljico z visoko varovalno ograjo. Kasneje se ta nadomesti z večjo posteljo za več prostora in za družbo očeta, mame ali sorojencev za večerno branje pravljic, pogovor ali zgolj crkljanje in topel objem. Mehke linije in zaobljeni robovi dodajo piko na i v mozaik otroške varnosti.

Pograd Magnet v otroški sobi - v obliki črke L

POGRAD ZA DVA NADOBUDNEŽA

Poseben izziv je opremiti otroško sobo za dva ali več otrok. Manjši otroci v začetku zelo radi skupaj bivajo v eni sobi. Ko odraščajo, pa potrebujejo vsaj en kot za občasen umik, branje knjig, domače naloge, poslušanje glasbe. Uredimo jim kotičke, ki jih opremijo z vsem, kar imajo radi in kar jih spodbuja k ustvarjalnosti in pridobivanju delovnih navad.

Če ni možnosti, da bi vsak otrok imel svojo sobo, potem obstajajo preverjene rešitve za opremo ene sobe za dva otroka. Pogradi so odlična in varna rešitev za še boljši izkoristek prostora v višino. Eden nad drugim, pograd v obliki črke L, delovna miza pod pogradom in še kaj bi se našlo. Z izbiro in načrtovanjem garderobnih omar pa prostor elegantno pregradimo in ustvarimo kotičke zasebnosti, hkrati pa dobimo dodatno shranjevalno površino.

Otroška soba Magnet s pogradom za dva otroka

KOTIČEK ZA IGRO V OTROŠKI SOBI

Igra je učenje. Brez igre ni razvoja. Povezana je z radovednostjo, ko si otrok želi odkriti nekaj novega, z veseljem, ko pri tem uživa in kreativnostjo, ko poskuša nove stvari in se mu hkrati odpirajo še neznani svetovi in možnosti. Igra je dejansko prva stopnička vseživljenjskega učenja. Z njo se otrokom odpira svet novih in novih možnosti. Tako napreduje in se razvija. 

V večini družin je prostor za igralnico kar sredi dnevnega prostora, kuhinje ali dnevne sobe. To velja za zelo majhne otroke, ki morajo biti pod budnim očesom staršev. Zna biti pa to kar naporno za starše, kajne? Pozna večerna ura, dnevna soba pa polna igrač, takih in drugačnih in vse je potrebno še pospraviti. Saj poznate ta izziv? Prav zato je ob načrtovanju otroške sobe potrebno predvideti tudi kotiček za igro, igrače in druženje.

Pisalna miza Magnet - izdelana po meri

KAJ PA ŠOLA?

Kar hitro mine šest let brezskrbnega otroštva in že barčica pripluje v prvi pristan – šolo. Dnevni ritem se spremeni, otrok ima vedno več obveznosti. Tudi doma mu moramo urediti kotiček za učenje, pisalno mizo in predalnike, ki bodo imeli zadosti prostora za vse šolske knjige in zvezke. Če je možno, je najboljši prostor za učenje prav v otroški sobi.

Čeprav moramo priznati, da večina otrok vsaj v prvih razredih osnovne šole dela domačo nalogo skupaj starši, običajno v dnevni sobi ali pa morda kar v kuhinji. Pomoč odraslih je vsaj v začetku nepogrešljiva. Večina otrok ob vstopu v šolo še ne zna brati in tako ne morejo prebrati niti navodil za domačo nalogo.

Ko otrok vstopi v šolski svet, potrebuje delovni kotiček, kjer ima mir in dovolj prostora za svoje zvezke in knjige. Pisalna miza se lahko izdela v velikosti po meri in naj bo dovolj velika za vse otrokove aktivnosti.

NAČRT OTROŠKE SOBE

Kot smo pravkar ugotovili, načrtovanje otroku prijazne in varne otroške sobe sploh ni tako enostavno opravilo. Prepustite se izkušenim strokovnjakom iz salona pohištva Prevc. Vsaka otroška soba se sestavi po elementih, posamezne garderobne omare pa se izdelajo tudi po meri, če je to potrebno. Premišljen načrt je pomemben še posebej tam, kjer sta v eni sobi dva otroka in tam, kjer so posebne dimenzije kot npr. v mansardi, manjših stanovanjih ali starejših hišah. V otroški sobi ni nič nemogočega. Naj bo preplet otroških želja za varno in zabavno otroštvo v vseh obdobjih. Poglejte si najbolj prodajane otroške sobe v naših salonih.

Otroške sobe Magnet - od načrta do izvedbe
Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo