0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Peter Prevc napovedal konec športne kariere

Po petnajstih letih v svetovnem pokalu je čas za zaključek, pravi Peter Prevc

Peter Prevc napovedal konec športne kariere

Peter Prevc je napovedal konec skakalne kariere. Na posebni novinarski konferenci, ki je bila v torek, 6. februarja v Nordijskem centru Planica je na presenečenje vseh napovedal, da bo skakalna sezona 2023-2024 po petnajstih letih v svetovnem pokalu tudi njegova zadnja. Tekma v Planici na velikanki bo njegov zadnji nastop, potem pa se bo podal novim izzivom naproti. Kakšni bodo, trenutno Peter še ne želi razkriti, se bo pa brez dvoma bolj posvetil svoji družini. 

Peter Prevc je dobitnik treh olimpijskih kolajn in petih odličij s svetovnih prvenstev ter zmagovalec skupnega seštevka svetovnega pokala v sezoni 2015/16.

Leta 2009 je v Lillehammerju prvič osvojil točke na tekmi svetovnega pokala. 14. februarja 2015 je kot drugi slovenski skakalec postavil nov svetovni rekord s poletom dolgim 250 m in postal prvi v zgodovini, ki je preletel 250 metrov. V sezoni 2015/16 je osvojil veliki kristalni globus ter mali kristalni globus v smučarskih poletih ter hkrati zmagal na novoletni skakalni turneji. Leta 2022 je na olimpijskih igrah v Pekingu v ekipi mešanih dvojic osvojil ekipno zlato medaljo.

V svoji bogati karieri je tako rušil ne le mejnike slovenskega, ampak tudi svetovnega skakalnega športa.

Robert Hrgota, trener smučarskih skakalcev kot veliko čast dojema, da je lahko treniral Prevca, prav tako pa ima za njegovo kariero zelo izbrane besede: "V njegovi karieri niti ni bilo veliko padcev. Že res, da se skozi prizmo njegove najboljše sezone vse druge zdijo slabe, saj je bila tista neponovljiva; to je bilo morda tisto, kar ga je najbolj bremenilo. Če bi zavrtel čas nazaj, sem prepričan, da bi Peter to spremenil in zmanjšal lastna pričakovanja."

Ob Petrovem slovesu je 35-letni trener dodal tudi, da ga je bilo nekaj posebnega trenirati: "Veseli me, da je težko biti njegov trener, saj je sam do sebe najbolj zahteven, to pa potem zahteva tudi od ljudi, ki delajo z njim. Če on od mene zahteva največ, lahko jaz enako zahtevam od njega, tako ženemo drug drugega naprej in le tako si lahko 15 sezon v vrhu svetovnega pokala."

Tudi v salonih Prevc se Petru zahvaljujemo za vse užitke ob gledanju tekem smučarskih skokov in poletov, za vse dosežene medalje, pokale, osvojena tekmovanja, za ponos, ko smo skupaj poslušali slovensko himno Petru v čast pa tudi za trenutke, ko smo zanj stiskali pesti ob malce slabših rezultatih, padcih in poškodbah. Vse je del športa in naj bo to dobra popotnica za nadaljevanje kariere na tak ali drugačen način. Srečno, Peter Prevc!

Vir: ekipa24

Vir: Wikipedia


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo