0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Bližje ko je zima, boljši je Peter Prevc

Peter Prevc: »če sem iskren, si še pred desetimi dnevi nisem mislil, da se bom sposoben tu prebiti med najboljšo trojico.«

Na zadnjih dveh tekmah smučarskih skakalcev v letošnji veliki nagradi FIS je bil znova od naših skakalcev najboljši naš Peter Prevc. Na obeh tekmah je dosegel odlično 3. mesto.

Slovenski as si je tako prav za konec (dvakrat) izbojeval stopničke, ki so se mu predtem vztrajno izmikale; v Wisli je bil namreč peti, tekmi v Hinterzartnu in Einsiedelnu pa je končal na nehvaležnem 4. mestu.

V Hinzenbachu je Peter Prevc na novinarski konferenci priznal, da ga je uvrstitev na zmagovalni oder prijetno presenetila. »Če sem iskren, si še pred desetimi dnevi nisem mislil, da se bom sposoben tu prebiti med najboljšo trojico.« Podobno pa je razmišljal tudi v Klingenthalu, kjer so bili pač tisti, ki so se tam v petek in soboto udeležili že preizkušenj za celinski pokal, v določeni prednosti. »Preskok z najmanjše skakalnice na največjo v veliki nagradi FIS je pač precejšen, zato je hitra prilagoditev še toliko pomembnejša,« je pojasnil 24-letnik iz Dolenje vasi v Selški dolini, ki je bil kot skupno šesti najvišje uvrščeni Slovenec v letošnjem poletnem »svetovnem pokalu«.

Prevčev uspeh sta v Avstriji s točkami dopolnila Anže Lanišek (19.) in Nejc Dežman (24.), v Nemčiji pa Robert Kranjec (8.) in Jurij Tepeš (9.), s čimer je bil glavni trener naše reprezentance Goran Janus zadovoljen. Nista pa se mu uresničili želji, da bi Slovenija (prvič) zmagala v pokalu narodov (od vodilne Poljske jo je na koncu ločilo 149 točk) in prek celinskega pokala dobila sedmo »prenosljivo vstopnico« za nastope med elito v uvodnem zimskem ciklusu. 


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo