0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Ambasadorja Triglav teka Cene in Peter Prevc

S slovenskimi športnimi junaki je teklo kar 2.000 tekačev. Med njimi so bili tudi Jakov Fak, ki je celo zmagal na 10 kilometrov, Jurij Tepeš, Rok Marguč ter brata Peter in Cene Prevc.

S slovenskimi športnimi junaki teklo kar 2.000 tekačev       

Pestro dogajanje petega Triglav teka je na Brdo pri Kranju privabilo številne obiskovalce in množico navdušenih tekačev. Med njimi so bili nekateri znani slovenski športniki, ambasadorji Triglav teka, kot so Jakov Fak, ki je celo zmagal na 10 kilometrov, Jurij Tepeš, Rok Marguč ter brata Peter in Cene Prevc. Tekaški dogodek, ki že peto leto povezuje šport z dobrodelnostjo. 

Drugo septembrsko soboto je protokolarni park Brdo pri Kranju znova gostil Triglav tek, priljubljeno tekaško prireditev z dobrodelno noto. Na tradicionalnem športnem dogodku Zavarovalnice Triglav je osebnim zmagam naproti teklo kar 2.000 tekačev vseh generacij. 

Tekli tudi znani športni obrazi

Med zmagovalci in preostalimi navdušenimi tekači so se predstavili tudi nekateri znani športni obrazi. V nekaj manj kot 48 minutah je 10 km pretekel Rok Marguč, uspešen slovenski deskar na snegu, ki mu je bil Triglav tek pisan na kožo: »Na treningih tudi sam velikokrat tečem po takem terenu. Mislim, da je to najboljši tek v Sloveniji, saj poteka v naravi. Trasa je pretežno sestavljena iz makadama, tečeš tudi po travi, med drevesi in ob jezerih. To je res prekrasna kulisa, ki je nenazadnje prijazna tudi do telesa.«  

Edinstveni tek z dogajanjem za vse generacije

Triglav tek je edini športni dogodek, ki tekačem odpira vrata v protokolarni park na Brdu pri Kranju. S pestrim programom in petimi teki v navdihujoči naravi omogoča aktivno sprostitev za vse generacije ter šport povezuje z dobrodelnostjo. »V petih letih se je Triglav teku pridružilo že več kot 7.500 tekačev, ki so skupaj pretekli skoraj 60.000 kilometrov in, prepričan sem, prepoznali vsaj eno od dodanih vrednosti našega športnega dogodka,« je povedal Tadej Čoroli, član uprave Zavarovalnice Triglav. 


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo