0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Celinski pokal osvojil Peter Prevc

Prvo ime celinskega pokala na 110-metrski skakalnici v Kranju je Peter Prevc. Kaj pa Peter pravi o novih smučkah Slatnar: »Če z njo skačem že ves čas, potem že mora biti dobra. Imamo pa že določene zamisli, kako jo še izboljšati,« je razkril Prevc

Kranj – Peter Prevc je bil po pričakovanju prvo ime dvodnevne prireditve za celinski pokal na 110-metrski skakalnici pod Šmarjetno goro, saj je v svoj žep pospravil obe zmagi, potem ko je bil med 64 skakalci iz 15 držav najboljši v treh od štirih tekmovalnih serij. Na ta način je 23-letni as iz Dolenje vasi pri Železnikih dobil več želenih potrditev pred nadaljevanjem priprav.

»Vsaka preizkušnja je dobrodošla, da preveriš, kako v stresnejših trenutkih deluje glava. Na treningu je lahko še vse v najlepšem redu, na tekmi pa se lahko, ko se postaviš pod pritisk, marsikaj zasuče v napačno smer. No, pri meni za zdaj vse deluje, kot mora. Iz dneva v dan skačem bolje, kar se je pokazalo tudi v Kranju. Moji nastopi sicer niso bili vrhunski, niso pa bili niti takšni, da bi se moral zaradi njih jokati,« je najboljši skakalec na svetu potegnil črto pod preizkušnji v Bauhenku, ki si ju je ogledalo toliko ljudi kot že dolgo ne.                                        

                  

Prevc je tako novo sezono začel tam, kjer je končal prejšnjo – na vrhu. »Znova smo se prepričali, da smo doslej dobro delali, zato moramo zgolj nadaljevati po poti, ki smo si jo začrtali. In nič tuhtati, le delati,« je poudaril »zlati orel« iz Selške doline, ki je imel minule dni manjše težave le pri pristanku. »Da, doskok me res malce muči. Očitno se pozna, da sem zdaj tri kilograme težji kot pozimi in zaradi tega težje pristajam. A brez skrbi: do začetka svetovnega pokala bom že izpilil doskok,« je pripomnil v smehu.

Kar zadeva Slatnarjeve smuči, je dejal, da jim je sam zaupal že od vsega začetka; konec koncev jih izdelujejo iste roke kot prejšnje (Elanove). Če z njo skačem že ves čas, tudi tu sem, potem že mora biti dobra. Imamo pa že določene zamisli, kako jo še izboljšati.« je razkril Prevc.


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo