0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Peter Prevc ponosen na sestro Niko

Peter Prevc ponosen na sestro Niko

"Vseeno je, kdo do nje skoči, le da se čim prej zgodi," poudarja Peter.

Za družino Prevc so bili zadnji tedni v znamenju posebnih mejnikov. Najmlajša Nika je v Engelbergu skočila do premierne zmage med članicami in povrhu do 100. slovenske, najstarejši Peter je presegel mejo deset tisoč točk v svetovnem pokalu. 

Skakalna družina Prevc že vrsto let navdušuje ljubitelje skokov.

Kot prvi je začel Peter Prevc in nanizal številne uspehe ter sprožil navijaško evforijo v Sloveniji. Številne medalje na olimpijskih igrah, svetovnih prvenstvih, osvojen veliki kristalni globus za najboljšega v svetovnem pokalu, zlati orel na prestižni novoletni turneji, polet do 250 metrov kot prvi na svetu so tisti največji dosežki, do katerih je skočil Pero. 

Na zadnji postojanki pred prestižno novoletno turnejo so fantom v Engelbergu delala družbo tudi dekleta. In po Petru in Domnu se je v tem švicarskem skakalnem prizorišču veselila krstne zmage tudi najmlajša skakalka v družini Prevc. Nika Prevc je pri 18 letih v velikem slogu skočila na vrh in tako postala druga najmlajša s tovrstnim uspehom. 

Njen uspeh je v izteku skakalnice pospremil tudi Peter.

"Zelo dobro je bilo. Čakal sem jo spodaj, ampak brez pričakovanj. Kakorkoli bi se razpletlo, bi jo enako objel. Predvsem sem bil vesel, da ji je uspelo premierno skočiti na prestol. Da si je potrdila, da je tega sposobna, če umirjeno pristopi k tekmi."

O tem, da je bilo verjetno le vprašanje časa, kdaj bo tudi Nika stopila na najvišjo stopničko odra za zmagovalce, je Peter povedal: "Nihče ji ni nič pogojeval, da je to potrebno. Verjel sem, da se to lahko zgodi. Da bo Nika premešala štrene. Ne le v slovenski reprezentanci, ampak tudi na svetovni lestvici."

Nika je skočila do 100. slovenske skakalne zmage in 29. družine Prevc. Na vprašanje, kdo bo skočil do jubilejne 30., se je Peter nasmehnil: "Povsem vseeno, le da se čim prej zgodi."

Iskrene čestitke vsem našim skakalcem in skakalkam.


Vir: siol.net


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo