0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Skakalna sezona dobra, a brez presežkov

S Planico se je končala skakalna sezona 2016/2017. Domen Prevc je sezono začel odlično in končno zasedel 6. mesto. Peter Prevc ni zadovoljen s skakanjem. V končnem seštevku je zasedel 9. mesto.

Peter Prevc, Domen Prevc in Goran Janus po zaključku skakalne sezone v Planici:

PETER PREVC

"Če pogledam samo grobo statistiko, nekaj ni "štimalo", celotna sezona ni štimala. Imam nekaj več kot 700 točk, kar je trikrat manj kot lani. Imam petnajstkrat manj zmag, enajstkrat manj stopničk ... Zadovoljen ne morem biti. V prihodnjih dneh bo treba narediti pogled nazaj in videti, kaj je šlo narobe in kje je treba stvari popraviti." Peter Prevc je po končani sezoni pogled usmeril že naprej, v zimo, ki prinaša tudi olimpijske igre v Pjongčangu: "Olimpijska sezona se bo hitro začela. Zagotovo bo treba tudi zmanjšati obveznosti zunaj priprav in treningov oziroma jih drugače razporediti."

DOMEN PREVC

Uspešnejša je sezona Domna Prevca. 17-letni slovenski skakalni up je zbral dobrih 200 točk več od brata in v svetovnem pokalu zasedel šesto mesto. "Sezono sem začel zelo dobro in bil sem kar malce presenečen, sploh ko sem nekajkrat zmagal in konstantno skakal. Potem se mi je forma malce podrla. Skušali smo jo popraviti in je šlo malce navzgor in potem spet navzdol, zdaj ob koncu pa se je znova dvignila. Lahko zadovoljen končujem zimo," je povedal Domen, ki ga zdaj čakajo šolske obveznosti, saj mora za nazaj pridobiti več kot 20 ocen.

GORAN JANUS

Sezona dobra, a brez presežkov. Po izjemnem lanskem letu, ko Peter Prevc ni imel prave konkurence, so bila pričakovanja pred zimo velika, a jih skakalci niso izpolnili. V pokalu narodov, kjer so bili lani drugi, so zasedli peto mesto in kar precej zaostali za drugimi skakalnimi velesilami, na vseh vrhuncih zime, kot sta novoletna turneja in svetovno prvenstvo, pa niso izpolnili ciljev: "Sezona je dobra, a brez presežkov. Edino, kar je, da so trije bratje nastopali in tudi skupaj osvajali točke. To je bila edina taka stvar. Vem pa, da je manjkala pika na i. To je jasno."

Vir: Planica - MMC RTV SLO


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo