0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Peter Prevc pred Jamesom, Curryjem, Murrayjem, Ronaldom

Po celoletnem glasovanju se je šampion iz Dolenje vasi znašel v družbi športnikov, kot so šprinter Bolt, nogometaš Cristiano Ronaldo, ...

Peter Prevc je v izboru za športnika leta 2016 Ameriške športne akademije osvojil tretje mesto. Pred njim sta končala le ameriški plavalec Michael Phelps in jamajški šprinter Usain Bolt.

Prevc je bil na akademiji razglašen za športnika meseca marca 2016. Po celoletnem glasovanju se je šampion iz Dolenje vasi znašel v družbi športnikov, kot so šprinter Bolt, košarkarja Stephen Curry in LeBron James, golfist Rory McIlroy, teniški igralec Andy Murray, plavalec Phelps in nogometaš Cristiano Ronaldo. Skupaj za nagrado kandidira po 14 predstavnikov in predstavnic najrazličnejših športov.

Pred Petrom le Phelps in Bolt
Na koncu je prvo mesto v moški konkurenci osvojil Phelps, ki je na olimpijskih igrah v Riu osvojil šest medalj, pet zlatih in eno srebrno. Sicer ima Phelps 28 olimpijskih odličij, 23 od tega jih je zlatih, in je športnik z največ medaljami vseh časov. Pred Prevcem je končal tudi najhitrejši Zemljan Bolt, ki je v Braziliji ponovil uspehe iz Londona 2012 in Pekinga 2008, ko je osvojil zlato na 100 in 200 metrov ter s štafeto na 4 x 100 m. Na tretjem mestu med moškimi je slovenski smučarski letalec Peter Prevc, ki je v prejšnji sezoni osvojil skupni seštevek svetovnega pokala, zmagal je na novoletni turneji in osvojil še mali kristalni globus v poletih in naslov svetovnega prvaka v poletih.

Vir: rtvslo


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo