0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Telesno in psihično močnejši kot lani

Domen Prevc si želi v novi sezoni manj nihanj, kot jih je bilo v prejšnji. Petru Prevcu, Anžetu Lanišku, Robertu Kranjcu, Juriju Tepešu in Anžetu Semeniču se je pridružil naš najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala v prejšnji zimi Domen Prevc, ki je doslej treniral z mlado reprezentanco A.

Najmlajši od bratov Prevc, Domen Prevc je odlično začel minulo sezono, saj je še pred novoletno turnejo dosegel kar štiri zmage na prvih sedmih tekmah, še enkrat se je z 2. mestom prebil na zmagovalne stopničke, potem pa so njegovi rezultati padli, le še enkrat se je prebil v »top 3«. Kljub temu je bil na koncu v skupnem seštevku na visokem 6. mestu (njegov brat Peter je bil deveti), po zimi pa se stvari zanj niso spremenile. Še naprej je vadil pod vodstvom Gorazda Bertonclja z mlado reprezentanco, tekem poletne velike nagrade se ni udeleževal, tako da zadnje mesece prav v središču pozornosti ni bil.

»Po koncu prejšnje zime je vse potekalo brez posebnosti. Treniral sem z mladinsko ekipo, v kateri smo uvedli nekatere spremembe, nove sezone se bomo lotili nekoliko drugače. Upam, da bo ta bolj stanovitna, to je naš cilj. Počasi stopnjujemo formo, da bodo rezultati na določeni ravni in ne bo takšnih nihanj, kot so bila v prejšnji sezoni,« pravi Domen Prevc ter dodaja, da so bile spremembe majhne, saj ni dobro, če spremeniš velik odstotek trenažnega procesa, ampak je treba novosti uvajati postopoma, da lahko prinesejo uspeh.

Vesel je, da je ostal del mlade reprezentance, saj ima v njej svojo družbo, ob kateri se zdijo potem tudi treningi manj naporni, ta čas pa se počuti močnejšega, kot se je v istem obdobju lani. »Ko gre za telesno pripravljenost, je to samoumevno, saj sem starejši, zrasel sem. Največji napredek pa sem naredil po psihični plati in mislim, da bom res nared dočakal zimo,« pojasnjuje Prevc, ki je od zadnjega merjenja telesne višine zrasel za dva centimetra. Če se ni udeleževal poletnih tekem za VN, pa je nastopil na nekaj preizkušnjah celinskega pokala, najvišje, na 3. mestu, je bil na zadnjem prizorišču v Klingenthalu.

»Zadovoljen sem bil s tem, da sem bil z znošenimi smučmi, napačno opremo in s slabimi skoki še vseeno tretji. To je odličen rezultat, saj je konkurenca poleti v celinskem pokalu zelo močna, zato se lahko veselim zime. Sicer pa je v vsem tem času kakšen skok zelo odstopal, se mi je pa ob menjavi skakalnic ritem večkrat porušil in sem se potem spet iskal,« se je ozrl na poletni del član kranjskega Triglava, ki novega štarta v sezono ne pričakuje nič drugače, kot je lanskega. Četudi pred letom dni ni bil toliko na očeh, tokrat bo seveda vse drugače. »Zame ne bo prav nič drugače, vem, kje sem, kako skačem. Rezultati prejšnje zime so bili presenečenje za javnost, ker ni vedela, kaj se s kom dogaja v reprezentanci, za vse primerjave med nami, saj nismo razkrivali, kakšno je stanje, v kakšni formi je kdo,« razmišlja Prevc, ki si želi tudi v novi sezoni uživati v nastopih, z nasmeškom zapuščati skakalnice, saj bi to pomenilo, da so njegovi skoki dobri. Od tega, v kolikšni meri uživa, tudi razvršča posamezna prizorišča in s tega vidika bodo v sezoni 2017/18 olimpijske igre šele na tretjem mestu, za Vikersundom in Planico.

Po kondicijskih pripravah v toplih krajih čakajo tekmovalce nove skakalne, ko bodo v različnih razmerah na različnih skakalnicah preizkušali opremo, pri čemer za razliko od najstarejšega brata Domen nadaljuje svojo pot na Slatnarjevih smučeh. »Ostal sem pri Slatnarju, ker mi bo naredil takšne smuči, kot jih hočem. To je njegova velika prednost, ker se lahko zelo natančno dogovoriš, kaj si želiš,« je še dejal Prevc, ki je bil po zadnji zimi med drugim tudi na maturantskem izletu (»Užival sem s prijatelji z glavo na 'off'.«), 4. junija pa je prestopil tudi prag polnoletnosti: »Bil je rojstni dan kot vsak drugi. Pomeni, da moraš odgovornost zdaj prevzeti nase, samostojen pa še nisem.«

Vir: Delo, Šport


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo