0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Peter Prevc začenja svetovni pokal v Engelbergu

Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc je končal rehabilitacijo po poškodbi in se bo konec tedna pridružil svetovnemu pokalu.

Peter Prevc pravi: "100 odstotno se moram uvrstiti na tekmo, 90 odstotno v finale, 80 odstotno v top 20".

Najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov Peter Prevc je končal rehabilitacijo po poškodbi in se bo konec tedna pridružil svetovnemu pokalu. Za preizkus forme pred novoletno turnejo si je izbral švicarski Engelberg, kjer je v preteklosti že zmagal, in upa, da bo z enomesečno zamudo sproščeno in neobremenjeno vstopil v poolimpijsko zimo. "Upam, da bo vse umirjeno, da bo vse lepo potekalo, glede na to, da konec koncev ne vem, kaj na tekmi pričakovati. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj dobri skoki na treningih pomenijo na tekmi," je o pričakovanjih dejal  skakalec Peter Prevc.

"Težko govorim, kaj se bo zgodilo. Za zdaj še nimam ničesar 'v roki', da bi lahko rekel, ali sem bil slabši ali boljši kot na treningu. Želim si konstantne skoke. Lažje mi bo, ker fantje v ekipi dobro skačejo, tako da breme rezultata ne bo na meni. In to me pomirja. Tudi zato, ker vidiš, da jim gre dobro v svetovnem pokalu. Zdaj sta spredaj Domen in Timi, ki držita ekipo pokonci in upam, da jim bomo drugi sledili." Razumljivo pred krstom v sezoni konkretnih rezultatskih ciljev nima. "Sam se tako visoko, kot me je postavil trener, še ne bi podal. A 100-odstotno se moram uvrstiti na tekmo, 90-odstotno v finale, 80-odstotno v 'top 2", za naprej pa še nisem razmišljal," je dejal in dodal, da se bo vse skupaj zares začelo šele z novoletno turnejo, Švico si je izbral za vrnitev zgolj za to, da se pred prvim vrhuncem preizkusi na najvišji ravni. "Ko sem pogledal zgodovino prizorišč, sem hitro uvidel, da je Engelberg najbolj stanovitno prizorišče glede vetra, snega, rutine ... Pred novoletno turnejo sem hotel iti vsaj na eno tekmo in Engelberg zelo dobro poznam. Nekaj pritiska zagotovo pred tekmo bo, a dobro je, da celotna ekipa dobro skače, tako da se ta pritisk pričakovanj malo porazdeli." 

Peter želimo ti odlične skoke. 

Vir:

delo.si
24ur.com
sloski.si


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo