0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Siva v kuhinji: barva elegance

Kuhinje

Siva je pridobila status elegance. Bisernato siva je zelo priljubljena v moderno zasnovanih kuhinjah, saj jim daje industrijski pridih.
Siva v kuhinji: barva elegance

Nekoč je siva veljala za barvo revežev, do danes pa se je uspešno otresla negativnih oznak in je pridobila status elegance. Bisernato siva je zelo priljubljena v moderno zasnovanih kuhinjah, saj jim daje industrijski pridih, v kombinaciji s svetlo rumeno in modro pa deluje poživljajoče, vendar ne v smislu dramatičnosti. Poglejmo, kako vse lahko sivo vnesete v svojo kuhinjo.

Siva se giblje med črno in belo, med dnevom in nočjo, ni ne topla ne hladna. In ravno zato je zelo vsestranska in uporabna barva v interjerju. Njeno vlogo pravzaprav definirajo druge barve, če želite, da bi vaša kuhinja delovala minimalistično, celo sterilno, boste k sivi uporabili belo in veliko stekla, če hočete ustvariti bolj toplo, mehko in prijetno kuhinjo, pa boste poleg sive uporabili  naravne lesene elemente.

 

Kje se najbolje obnese? 

Ko v kuhinjo dodajate sivo, je to najlažje storiti z delovno površino in kuhinjskimi aparati. Takšna siva, ki prihaja od kamnitega pulta ali hladilnika, bo sicer delovala  hladno, kar pa lahko uravnate s toplimi peščenimi odtenki kuhinjskih omaric, da prostor vizualno uravnotežite. Rezultat bo mehka, umirjena kuhinja, idealna za druženje ob dobri hrani.

Siva  kot oglje je glamurozna

Če se poigravate z idejo, da bi bila vaša kuhinja drznejša in bolj glamurozna, potem jo opremite s sivimi ličnicami omaric in predalov. Linije pohištva naj bodo preproste in kombinirane z mogočnejšimi, opaznejšimi visečimi lučmi - ključ do glamuroznega prostora sta namreč ravno preprostost na eni strani ter sijaj na drugi.

                         

Siva na steni

Morda se vam siva zdi preveč dolgočasna in pusta barva, da bi si v njenih odtenkih omislili glavnino kuhinje. Nič hudega, takrat prepustite vodilno mesto drugi barvi, denimo beli, antraciti in rjavi, sivo pa za dotik elegance uporabite samo kot stensko barvo ali barvo stenskih oblog. Imenitno se na primer v moderno kuhinjo podajo geometrijske stenske obloge.  

Betonsko siva

Betonske delovne površine so visoka moda in še eden od načinov, kako v kuhinjo vkomponirati sivo. Beton s svojim minimalističnim in elegantnim videzom kuhinji daje sodoben ali industrijski videz. Poleg tega so betonski pulti tudi zelo vzdržljivi, odporni na vročino, enostavni za čiščenje ter se lepo kombinirajo z lesom in tudi kamnom. 

                                                                            

Tekst: Ambienti, foto: Saloni pohištva Prevc


3D IZRIS KUHINJE



Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo