Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

Kakršna postelja, takšno spanje

Kakršna postelja, takšno spanje

Peter Prevc pravi, da je v športu ključ do zmage kombinacija trdega dela, talenta, dobre ekipe in kančka športne sreče. Enako velja v spalnem udobju. Za pravilno ležalno udobje je samo zbira odličnega ležišča premalo. Potrebna sta še dober posteljni vložek in anatomsko oblikovan vzglavnik.

Na naše spanje vpliva več dejavnikov: obremenitve preteklega dne in pogoji za spanje, kjer ima postelja pomembno vlogo. Spanec je krepčilen, ko se dovolj spočijemo, se pravi, da imamo zadostno količino globokega spanja in zadosten del spanja s sanjami. Dobro spanje vpliva na našo uspešno obvladovanje dnevnih obremenitev.

Ležišče samo pa ne more poskrbeti za celovit počitek telesa. Sproščeno ležanje dosežemo le z odlično interakcijo med vsemi tremi deli posteljnega sistema, ležiščem, posteljnim vložkom in vzglavnikom. Tanjše kot je ležišče, večja je vloga posteljnega vložka, ker mora prevzeti del funkcije ugreza telesa. Debelejše kot je ležišče, manj pomemben je posteljni vložek. Napačno izbran posteljni vložek onemogoči ležišču izkoristek vseh njegovih prednosti.

Ko se odločamo za ležišče, moramo sestaviti nov posteljni sistem, najti moramo torej zmagovito kombinacijo, v kateri pridejo ergonomske ležalne lastnosti ležišča, posteljnega vložka in vzglavnika najbolj do veljave.

Tako kot v športu! Peter Prevc že ve…

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.