0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Majhna kuhinja v starejšem stanovanjskem bloku

Ima vse, kar imajo velike! Opremljanje majhne kuhinje je projekt, ki zahteva posebno skrb in tehtno načrtovanje. To velja še posebej za majhna stanovanja.
Majhna kuhinja v starejšem stanovanjskem bloku

Ima vse, kar imajo velike!

Enako velja tudi, kadar gre za prenovo kuhinje v stanovanju, kjer živi tričlanska družina in še toliko bolj, ker je stanovanje v več kot 40 let starem stanovanjskem bloku.

V Kranju smo v začetku tega leta montirali družinsko kuhinjo Alples. Tlorisna površina kuhinje meri dobrih 5 m2.  Na eni strani je okno, kar pomeni, da ima kuhinja dovolj svetlobe. Kljub temu je stranka izbrala svetle barve pohištva, ki prostor še dodatno optično povečajo. Osnovna barva lesenega dela kuhinje je modni hrast naravni iveral, vrata kuhinjskih omaric pa so v svetli barvi magnolije. Kuhinja Urbana je narejena v izvedbi lak mat.

Stenska obloga je v obliki večjih ploščic, ki barvno lepo dopolnijo leseni del kuhinje, so pa tudi izjemno praktične pri vzdrževanju.

V  majhni kuhinji je za shranjevanje potrebno izkoristiti celotno višino kuhinje in poskrbeti za dovolj veliko delovno površino. Stranka se je odločila za zgornji niz zaprtih stenskih omaric z vitrino, v spodnjem nizu pa je na levi strani kombinirani štedilnik. Ker je v stanovanju plinska napeljava, so izbrali steklokeramično ploščo s kuhališči na plin.  Napa je vgradna in izvlečna, podpultna pečica pa ima funkcijo pirolize.

                                 

Kljub stiski s prostorom se je stranka odločila za pomivalni stroj v sredini spodnjega niza kuhinjskih omaric in za enojno pomivalno korito. Gospa Ana si je za shrambni prostor izbrala izvlečno košaro širine 30 cm. Zadosten shranjevalni prostor zagotavlja tudi visoka shrambna omara poleg samostoječega hladilnika.

Na drugi strani kuhinje je polotok v dolžini 1,40 cm in mini zajtrkovalni pult v enaki dolžini.
Vmes je zelo ozek prehod v jedilnico in dnevno sobo, ki sta v istem prostoru.

Stranka je premišljeno izbrala dodatke, ki ji olajšajo delo v kuhinji: višina kuhinjskega pulta je 86 cm in je prilagojena na višino gospodinje, ki se največ zadržuje v kuhinji; tiho zapiranje vrat in predalov; PVC podloge v predalih in koše za odpadke.

Kuhinja je manjša od tiste, ki jo marsikdo ima v svojem počitniškem stanovanju, vendar ima vse, kar sodobno gospodinjstvo potrebuje in optimalno zapolni razpoložljivi prostor.

Po več kot polletni uporabi stranka zagotavlja, da je z izbrano kuhinjo in aparati več kot zadovoljna, poskrbeti mora le za to, da so delovne površine pospravljene. To pa je tako ali tako skrb vsakega uporabnika kuhinje, ne glede na to, ali gre za majhno kuhinjo, veliko kuhinjo ali kuhinjo z otokom.

Gospe Ani se zahvaljujemo za poslane fotografije in za dovoljenje, da smo pokukali v njihov dom ter  njej in celotni družini želimo obilo kuharskih užitkov v moderni kuhinji Urbana.

 

Model kuhinje: kuhinja Urbana Alples
Barva: magnolija lak mat in hrast naravni iveral
Ročaj: vgradni ročaj
Pult debeline: 4 cm
Barva kuhinjskega pulta: hrast naravni laminat
Korito: Alveus Line 60 satin
Kuhalna plošča: Gorenje KC631UUSC
Pečica: Gorenje BOP637E11X
Pomivalni stroj: Gorenje GV64160Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo