0
Povzetek košarice

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Vpiši iskalni niz

Kuhinja Alples v mansardi

Opremljanje kuhinje v mansardi ima svoje zakonitosti. Mednje sodi prilagajanje prostoru, višini in nagibu strehe in ne nazadnje željam in navadam stanovalcev.
Kuhinja Alples v mansardi

Na Gorenjskem v okolici Kranja smo pred kratkim montirali družinsko kuhinjo Alples. Gre za stanovanjsko hišo na podeželju, kuhinja pa je v mansardi in zato je bilo pri izrisu potrebno upoštevati kar nekaj omejitev. Na eni strani je prostor omejen s poševnino in dvema strešnima oknoma, na drugi strani so vrata v prostor ter prehod v jedilnico in dnevno sobo. 

Jedilnica in dnevna soba sta v drugem prostoru, zato je stranka želela v mansardni kuhinji polotok s šankom in dva barska stola za hitre zajtrke in večerje.


Pod obema oknoma smo kot odlagalno in dekorativno površino namestili polici. Stranka se zelo rada zadržuje v kuhinji, zato je izbrala večjo kuhalno ploščo, ki omogoča fleksibilnost pri kombiniranju dveh kuhališč ob uporabi večjih podolgovatih posod. Hladilnik je prostostoječ in stoji v kotu kuhinje, pečica pa dvignjena v nizu kuhinjskih elementov. Prostor ne dopušča večjega števila stenskih kuhinjskih elementov. Stranka je izbrala le dve stenski omarici dolžine 90 cm z dvojnim dvižnim odpiranjem.

Zaradi posebnosti prostora je bilo potrebno izrisati prilagojeno mansardno kuhinjo in prav zato smo uporabili različne globine delovnih pultov: običajna globina 60 cm je le v nizu elementov pri pečici in pod oknom, kuhinjski polotok ima globino 95 cm, niz elementov s kuhalno ploščo pa 70 cm. Kuhinja bo naknadno dobila še stekleno stensko oblogo, ki bo zaščitila stenske površine in dodala prostoru dekorativno noto.

Prostor dobiva naravno svetlobo le preko dveh strešnih oken, zato je izbira bele barve prava odločitev, saj optično poveča prostor in ustvari občutek zračnosti. Mansardna kuhinja Urbana je lakirana kuhinja čistih linij v mat izvedbi.

Stranki se zahvaljujemo za zaupanje in odlične fotografije ter ji želimo veliko kuharskih užitkov v novi kuhinji.

Model kuhinje: kuhinja Urbana Alples
Posebnost kuhinje: kuhinja v mansardi
Barva: bela lak mat
Pult debeline: 4 cm
Barva pulta: črni rusti
Napa: kaminska napa Faber Tweet EV8 LED
Kuhalna plošča: Bosch PKM 875 DP1D
Pečica: Bosch HBG675BB1

Še eno zanimivo postavitev mansardne kuhinje Danküchen si oglejte na povezavi.


Nazaj na seznam

Plačilna sredstva

maestro mastercard visa 

leanpay diners club

Sofinanciranje spletne strani in spletne trgovine je bilo pridobljeno preko Vavčerja za digitalni marketing. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Evropski sklad za regionalni razvoj Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo