Alples studio BTC Ljubljana 01/ 541 18 20

Salon Dorfarje Kranj 04/ 502 19 00

 
 
 

Kontakt

ALPLES STUDIO BTC LJUBLJANA

Šmartinska 152
1000 Ljubljana

051 314 568

 01 541 18 20
 051 314 862
 alples.studio@prevc.si

SALON PREVC KRANJ
Dorfarje 17
4209 Žabnica

 04 502 19 00
051 314 861
 info@prevc.si

 
 
 

VAŠA ZGODBA: kuhinja v mansardi

VAŠA ZGODBA: kuhinja v mansardi

Na Gorenjskem v okolici Kranja smo pred kratkim montirali družinsko kuhinjo Alples. Gre za stanovanjsko hišo na podeželju, kuhinja pa je v mansardi in zato je bilo pri izrisu potrebno upoštevati kar nekaj omejitev. Na eni strani je prostor omejen s poševnino in dvema strešnima oknoma, na drugi strani so vrata v prostor ter prehod v jedilnico in dnevno sobo. 

Jedilnica in dnevna soba sta v drugem prostoru, zato je stranka želela v kuhinji polotok s šankom in dva barska stola za hitre zajtrke in večerje.

Pod obema oknoma smo kot odlagalno in dekorativno površino namestili polici. Stranka se zelo rada zadržuje v kuhinji, zato je izbrala večjo kuhalno ploščo, ki omogoča fleksibilnost pri kombiniranju dveh kuhališč ob uporabi večjih podolgovatih posod. Hladilnik je prostostoječ in stoji v kotu kuhinje, pečica pa dvignjena v nizu kuhinjskih elementov.Prostor ne dopušča večjega števila stenskih kuhinjskih elementov. Stranka je izbrala le dve stenski omarici dolžine 90 cm z dvojnim dvižnim odpiranjem.

Zaradi posebnosti prostora v mansardi smo uporabili različne globine delovnih pultov: običajna globina 60 cm je le v nizu elementov pri pečici in pod oknom, kuhinjski polotok ima globino 95 cm, niz elementov s kuhalno ploščo pa 70 cm. Kuhinja bo naknadno dobila še stekleno stensko oblogo, ki bo zaščitila stenske površine in dodala prostoru dekorativno noto.

Prostor dobiva naravno svetlobo le preko dveh strešnih oken, zato je izbira bele barve prava odločitev, saj optično poveča prostor in ustvari občutek zračnosti. Kuhinja Urbana je lakirana kuhinja čistih linij v mat izvedbi.

Stranki se zahvaljujemo za zaupanje in odlične fotografije ter ji želimo veliko kuharskih užitkov v novi kuhinji.

Model kuhinje: kuhinja Urbana Alples
Barva: bela lak mat
Pult debeline: 4 cm
Barva pulta: črni rusti
Napa: kaminska napa Faber Tweet EV8 LED
Kuhalna plošča: Bosch PKM 875 DP1D
Pečica: Bosch HBG675BB1

OGLEJTE SI TUDI:

NOVE MODERNE KUHINJE URBANA ALPLES
MAJHNE KUHINJE Z VELIKO PROSTORA
KUHINJSKI PULTI
KUHINJSKI ROČAJI
KUHINJSKE STENSKE OBLOGE

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.